torsdag den 1. marts 2012

Skøn kanelkringle med æbler og marcipan


Det færdige resultat. Foto: Sara B. Clausen

Inden bagning. Foto: Sara B. Clausen

Fyldet inden Fletning Foto: Sara B. Clausen

Spis bare løs med god samvittighed siger de på SÆSON hvor opskriften stammer fra- den er nemlig helt uden fedtstof og smager alligevel skønt og snasket på grund marcipan, æbler og kanelsukker og så lidt chokoladeglasur. Meeeeen det skal man nu nok tage med et gran salt, for nok er den sundere- men stadig ikke ligefrem sund:-) Flot ser den også ud synes jeg. Efter min mening bedre en at snuppe noget med fra Bageren og jeg er efterhånden også ved at være for nærig til den slags udskejelser.
 En kringlestang.
Ingredienser
1½ dl mælk
25 g gær
50 g sukker
¼ tsk salt
1 æg
ca. 350 g hvedemel
1 æg til pensling
20 g mandelflager til pynt
Remonce
100 g marcipan
1 æble
1 spsk kanel
2 spsk sukker
Glasur
75 g flormelis
1 spsk. kakaopulver
Tilberedningsmetode
Lun mælken, til den er fingervarm. Hæld mælken i en skål og opløs gæren heri.
Tilsæt sukker, salt og æg og rør godt sammen.
Ælt hvedemel i væsken lidt ad gangen (hold eventuelt lidt af melet tilbage).
Ælt, til dejen er glat og smidig. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
Skær marcipanen i tynde skiver. Skræl æblet, fjern kernehuset og skær æblet i små tern.
Rul dejen ud til en plade på ca. 30 x 25 cm på et meldrysset bord. Fordel marcipan, æble, kanel og sukker midt på dejen. Skær siderne i strimler og flet dem ind over hinanden.
Læg kringlen forsigtigt over på en bageplade med bagepapir.
Lad kringlen hæve tildækket ca. 30 minutter.
Tænd ovnen på 180 grader.
Pensl kringlen med sammenpisket æg og drys med mandelflager.
Bag den i den varme ovn i ca. 20 minutter, til den er gylden.
Rør flormelis med kakaopulver og vand til en glasur. Kom glasuren i en frysepose. Klip et lille hul i det ene hjørne og dekorer kanelkringlen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar