lørdag den 10. marts 2012

Fine Fiskefrikadeller m. Forårsløg ingefær & chili samt hjemmelavet remouladedressing.

Foto: Sara B. Clausen

På mit arbejde har vi på det seneste nogle gange snakket om fiskefars- dette efter en kollega ved et tilfælde fandt ud af at fiskehandleren tilsætter farsen svinefedt (spæk) det var vi ikke klar over - og det vil jeg egentlig gerne undvære i mine.
Jeg må indrømme at jeg længe (også inden det med spækken) har haft lyst til at forsøge at lave det selv. I dag fik jeg så prøvet og det er helt sikkert ikke sidste gang! Mums hvor er det nemt, godt og lækkert. Jeg skal helt sikkert prøve med forskellige varianter. Jeg brugte rødspættefileter som var på tilbud. Desuden tilsatte jeg chili. PRØV DET- de er mega gode :-) Hjemmerørt hurtig remoulade dertil er også virkelig, virkelig godt.

Fiskefars:
500 g. hvid fisk fx. torsk eller anden hvid filet.
1 mellemstort løg, finthakket
4 spsk. hvedemel
2 æg
1½ tsk groft salt
Friskkværnet peber
2 spsk. Ingefærsaft (riv fint og pres saften gennem en lille sigte)
4 forårsløg, fine skiver
1 rød chili u. kerner, hakket
50. g. gulerod ( revet) 
1 dl. mælk

Gå fisken efter og fjern evt. ben eller skind. Hak det i mindre stykker og kom det i foodprocessor. Hak det til ønsket konsistens. Kom i røreskål og rør det sejt med salt. Tilsæt de øvrige ingredienser på nær mælken. Jeg brugte bare foodprocessoren til at hakke løg og gulerod fint med- nu den alligevel var fremme. til sidst røres mælken i lidt af gangen.
Lad gerne farsen stå lidt på køl inden du former fiskefrikadellerne og steger dem smukke og gyldne i lidt olie/smør.

Foto: Sara B. Clausen

Hurtig hjemmerørt remoulade:

3 spsk.God mayonnaise (hjemmelavet el. købt)
2 spsk gulerod, finthakket
4 cornichoner, finthakket
3 spsk. skalotteløg evt. rødt.
2 spsk. kapers finthakket
2 spsk. persille el. dild
1 tsk. Dijonsennep
1 spsk. æbleedikke
1 spsk. youghurt naturel 0,5
½ tsk. gurkemeje

Skær gulerod og cornichoner a la julienne, hak løg, persille og kapers fint og bland alle ingredienser. Så er den klar til servering sammen med friskefrikadeller og lidt citron og en god skive hjemmebagt rugbrød eller kartofler.

Foto: Sara B. Clausen


4 kommentarer:

  1. Nøj hvor ser det bare lækkert ud, får helt lyst til den ret her. Det ser så sommerligt ud :)
    Har aldrig lavet hjemmelavet remulade, men kunne forstille mig, der var mere smag i end det man køber?
    God weekend. Mette

    SvarSlet
    Svar
    1. Hejsa Mette, Tak skal du have :-) Det smagte virkelig godt, kan anbefale dig at forsøge. Hjemmelavet remoulade smager godt og har lidt mere friskhed og smagsnuancer over sig samtidig. God weekend til dig også.
      Kh Sara

      Slet
  2. Wow det ser mums ud!

    De dunser ser bare helt perfekte ud - og skideflotte billeder :)
    Vil prøve din remouladeopskrift næste gang der skal fiskedeller på menuen her.

    SvarSlet
    Svar
    1. 1000 tak, de var også virkelig gode, fremover tror jeg helt sikkert at jeg vil stå for fiskefarsen selv. God søndag!
      - Sara

      Slet