fredag den 23. december 2011

Skønne svampebruschetta a la Jamie.

Foto: Sara B. Clausen


Her til aften var der ikke den store sult, efter en hyggelig og overdådig julefrokost med kæresten og familien på den side. Jeg var så heldig at få en rigtig dejlig kogebog af mine søde svigerforældre "Hjemme hos Jamie". Der er altså meget skønt i den. Asbjørn min ældste søn og jeg faldt over denne opskrift og vi elsker bare svampe, så den skulle prøves! Desværre havde vi kun champignoner, Kantareller, østershatte, Karl Johan m.m. ville have været helt fantastisk!
Lillebror fik bare en Bruschetta med lidt mozzarella på- Vi synes han gik glippe af et skønt måltid.

I får opskriften her.

2 pers.

Ekstra jomfru olivenolie
400 g. blandende svampe
2 fed hvidløg, det ene hakkes, det andet deles i to.
2-3 stilke frisk timian
2-3 stilke bredbladet persille
havsalt og friskkværnet sort peber
1 smuldret tørret rød chili (eller 1 tsk chiliflager)
ca. 10 g. smør
1/4 citron
2-3 spk. Vand
2 skiver godt brød.

Rist Svampene på en varm pande med et godt skvæt olie, de skal kunne være der i et lag. Tilsæt det hakkede hvidløg ( gem de to halve til at gnide det ristede brød med) og krydderurter og lad svampene brune videre. Skær brødet ud, spray lidt olivenolie på eller pensl det) og rist det i ovnen. Når svampene har farve tilsættes lidt citronsaft og 2-3 spk. vand samt smør. Det simrer indtil brødet er klart og svampene er søbet godt ind i safterne. Smag til med salt & peber. Gnid det ristede brød med de halve fed hvidløg og server med svampene og saften derfra fordelt hen over.


4 kommentarer:

 1. Århh, hvor ser det godt ud :-)

  Mange hilsner
  Birthe

  SvarSlet
 2. Tak Birthe, det var også en rigtig skøn bid mad, specielt når man er glad for svampe som jeg :-) Jeg er bare ikke så god til selv at finde og spise dem. Selv når jeg føler mig helt sikker på hvad det er for en svamp, udvikler jeg kort tid efter indtag mavesmerter og kvalme og får psykosomatiske symptomer hi.hi........men jeg overlever altid :-) kh Sara

  SvarSlet
 3. Bruschetta ( ikke bruchetta)););)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan jo drille sådan et S men nu vil jeg huske det- håber ikke det fortyrrede dit indtryk af en ellers skøn opskrift alt for meget :)

   Slet