Foto: Sara B. Clausen |
Aftenens suppe, skal ledsages af en godt brød. Dette er rigtig dekorativt og smager samtidig skønt. Det er også velegnet til et buffet bord.
Dej:
40 g. smør
2½ dl.mælk
50 g. gær
1 æg
100 g. revet mild ost
1 lille tsk. salt
300 g. mel
1 spsk. Oregano
Smelt smør og tilsæt mælken udrør gæren heri. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen sammen og stil til hævning i 30 min. Ælt dejen godt igennem og tag en klump fra til at lave pynt af. Læg resten af dejen i en bradepande eller springform på 28 cm. Brødet pensles med æg og dekoreres efter humør med dej formet som korn, eller blade eller hvad du finder på :-) Pensles også med æg ovenpå pynten og bages i ovnen 20-30 min. ved 200 grader.
Når dejen skal hæve er den så stadig meget våd?
SvarSletHejsa, det husker jeg det ikke som, det må selvfølgelig godt være lidt fugtigt men hvis det føles forkert, så tilsæt lidt mere mel.Det kan altid svinge lidt, da mel er lidt forskellige alt efter mærke, den skal være til at arbejde med.
SletKh Sara
Kh Sara