torsdag den 24. november 2011

Det perfekte brød med øl.

Foto: Sara B. Clausen


Nu måtte jeg også bare med på bølgen, jeg har været nysgerrig længe og taget tilløb og i går gik jeg så i gang med projekt "Grydebrød"  i bedste Jim Lahey stil (ejer af Sullivan St Bakery)
Brødet er blevet skamrost i alle medier og har længe floreret her på Blogland i forskellige variationer. Efter sigende skulle det overgå selv den bedste bagers og ideen er jo, at den varme gryde, som brødet bages i, med låg over, skulle fungere som en dampovn. Her bagefter føler jeg mig snydt..........SNYDT fordi dette brød burde have været det jeg altid havde indtaget :-) For F..... hvor er det bare godt. Tøv ikke et øjeblik hvis du endnu ikke har prøvet. Let, super luftigt, velsmagende.....You are gonna  love it!

Det skal bare planlægges lidt da dejen skal hæve i 18 timer første gang. Til gengæld skal der kun en mikro mængde gær i. Jeg valgte at bruge en dåse øl og supplerede op til den halve liter med vand.

Ingredienser:

625 g. mel (10 dl)
1 lille klump gær på størrelse med en ært.
2 tsk salt
½ liter øl/vand

En gryde med låg der tåler at gå i ovnen (tykbundet, gerne støbejern eller lignende)

Rør gæren ud i øl/vand og tilsæt mel og salt. Det skal bare vendes sammen så alt melet er fugtigt. Lad hæve lunt i 18 timer.

Tag dejen ud på et meldrysset bord og fold den meget fugtige dej sammen nogle gange over hinanden. lad hæve yderligere to timer i en meldrysset skål.

Sæt gryden i ovnen og tænd på 250 grader. Lad gryden varme i min. 30 min. Tag gryden ud, drys evt. med en smule mel, hæld dejen i, låg på og så ind i ovnen i 30 min. Herefter tages låget af og det bages ca. 15 min. til det er gyldent og meget sprødt. Vend brødet ud på en rist og lad det køle.

Foto Sara B. Clausen


Ingen kommentarer:

Send en kommentar