torsdag den 22. september 2011

Tunfrikadeller med sesam - serveret med ovnbagte rodfrugter og Rucola, Mango, æblesalat samt krydderdressing.

Det er lang tid siden jeg sidst har lavet tunfrikadeller og det er en skam for det smager faktisk virkelig godt, Vi nød dem her til aften sammen med rodfrugter, en god salat og en krydderurtedressing med lidt finthakkede kapers i - sidstnævnte passer så godt til tun. Citronen må man selvfølgelig heller ikke glemme :-)

Foto: Sara B. Clausen


Jeg lavede 1½ gang opskriften og det svarede til ca. 15 frikadeller.

Tunfrikadeller:

2 dåser tun i vand.
200 g, løg finthakket eller revet.
1 æg
2 spk. hvedemel
½ dl. mælk
en dusk frisk timian, hakket.
en dusk frisk dild, hakket.
1 spk. Sesamfrø
Salt og peber
Olie eller smør til stegning.

Dræn tunkødet i en sigte og findel det herefter i en skål med en gaffel. Tilsæt de øvrige ingredienser og rør farsen sammen. Sæt den i køleskabet i en halv time. Varm fedtstof på panden og steg få frikadeller af gangen ( har man for mange på panden, bruner de ikke lige så fint, det gælder alle slags frikadeller). Server dem med hvad du har lyst til.

vi fik denne salat:

Foto: Sara B. Clausen


som bestod af Rucola, en mango, et æble, rødløg og små dadeltomater.


Desuden lavede jeg rodfrugter i fad. Jeg brugte kartofler, pastinak, gulerod vendt med timian og lidt olivenolie og salt.


Foto: Sara B. Clausen


Dertil rørte jeg en dressing af Fromage frais, friskhakket dild, et lille fed hvidløg, lidt salt og peber samt citronsaft og en lille bitte smule sød sennep. Og kom lidt hakkede kapers i. Det smagte godt til tunfrikadellerne.

1 kommentar:

  1. Dejlige sammensætninger af fødevarer, varierede smagsindtryk og gode farver som fryder øjnene.

    SvarSlet