lørdag den 2. oktober 2021

Hindbærsnitter med marcipan

 Hindbærsnitter med marcipan

Foto; Sara B. Hansen


Lækre, lækre snitter som de fleste vil elske. Brug den bedste hindbærmarmelade du kan få og bedst af alt hjemmelavet. Det giver den bedste og mest intense hindbærsmag. 

Jeg garanterer at du får svært ved at holde snitterne fra dem her!


Ingredienser til  12 stk:

300 g. Hvedemel

100 g. Mandelmel af hele blendede mandler

Et nip salt

175 g. Rørsukker

200 g. Smør i tern

1 tsk. Vaniljepasta el  vaniljesukker

1 æg

Et glas hindbærmarmelade(gerne hjemmelavet)


100 g. Marcipan

Flormelis

Mandelflager

Tørret hindbær


Foto; Sara B. Hansen


Blend de hele mandler til en fin mel. Jeg anvender gerne en elektrisk kaffekværn. 


Kom hvedemel, mandelmel, sukker, et nip salt, smør og vanilje i en foodprocessor. Kør til det bliver grynet og begynder at samle sig. Tilsæt æg og kør til den samler sig i en klump- det går ret hurtigt. 

Tag klumpen op og ælt den kort med rene varme hænder så den er helt samlet. 


Fordel i to lige store klumper.

Rul hver klump ud til en firkant, mellem to stykker bagepapir. Placer på en plade.

Sæt dem koldt i mindst 30 min.


Kom den ene dejfirkant på bageplade. 

Pisk et æg sammen i en skål tilsæt 1 spsk. vand, det gør den lettere at arbejde med.

Herefter pensles kanten hele vejen rundt, ca 2 cm. Ind, med æggemassen. Gem resten til senere.

Herefter fordeles hindbærmarmelade ud til den penslede kant. Fordel smuldret / små stykker marcipan ud over. 

Placer nu forsigtigt den anden dejfirkant henover. Pres sammen ude i kanterne, hvor æggemassen limer dem sammen.


Herefter pensles toppen med æg og der prikkes med en gaffel, gennem det øverste dejlag(ikke helt igennem til bunden)

Drys med mandelflager og bag i en 200 grader varm ovn i ca. 20 min. Men hold øje. Den skal være gylden. Bliver kanterne, der er lidt tyndere, lidt mere brune- så don’t. worry. Det skærer du alligevel væk, for at få fine lige kanter på dine snitter senere.


Tag”kagen” ud af ovnen og lad køle 10 - 15 min.Rør imens en tyk hvid glasur og kom i en frysepose/sprøjtepose. 

Dekorer kagen med flormelis på kryds og tværs og drys med tørret hindbær.

Skær kanterne af så du har fine lige og “åbne” kanter(du kan se marmeladen). 

Skær ud til snitter i nogenlunde ens størrelse. 


Foto; Sara B. Hansen


Ingen kommentarer:

Send en kommentar