Sara B. Hansen.
En lækker og festlig kage som gør sig godt til påskehygge - eller en hvilken som helst anden dag, hvor man har lyst til noget lækkert :-) God til at medbringe til arrangementer, skovture, fødselsdag i klassen mm.
Nok til ca. 30 stk./ en bradepande
Dej:
800 g. Hvedemel
50 g. gær
3½ dl. Sødmælk
100 g. smør
1 dl vand
2 æg
4 spsk sukker
1 tsk salt
50 g. gær
3½ dl. Sødmælk
100 g. smør
1 dl vand
2 æg
4 spsk sukker
1 tsk salt
Remonce:
100 g. brun farin el. rørsukker
100 g. smør
100 g, revet råmarcipan
1 spsk. kanel
100 g. smør
100 g, revet råmarcipan
1 spsk. kanel
Sådan gør du:
1. Opløs gæren i lunken mælk og vand.
2. Smuldr smørret i halvdelen af melet og rør det i gærblandingen sammen med æg, sukker og salt.
3. Kom resten af melet i lidt ad gangen, ælt dejen godt igennem og lad dejen hæve 30 min. under et fugtigt viskestykke.
4. Rør ingredienserne til remoncen sammen.
5. Rul dejen ud til et rektangulært stykke på 40 x 50 cm. Smør remoncen ud på dejen og rul den sammen til en roulade. Skær rouladen i ca. 30 skiver og læg dem side om side i en stor bradepande og lad dem hæve 20-25 min.
Jeg synes det er lidt lettere at dele dejen i to klumper (lige store) og så rulle to aflange firkanter og skære ca. 15 stk. af hver, i stedet for at stå med så meget dej på en gang.
2. Smuldr smørret i halvdelen af melet og rør det i gærblandingen sammen med æg, sukker og salt.
3. Kom resten af melet i lidt ad gangen, ælt dejen godt igennem og lad dejen hæve 30 min. under et fugtigt viskestykke.
4. Rør ingredienserne til remoncen sammen.
5. Rul dejen ud til et rektangulært stykke på 40 x 50 cm. Smør remoncen ud på dejen og rul den sammen til en roulade. Skær rouladen i ca. 30 skiver og læg dem side om side i en stor bradepande og lad dem hæve 20-25 min.
Jeg synes det er lidt lettere at dele dejen i to klumper (lige store) og så rulle to aflange firkanter og skære ca. 15 stk. af hver, i stedet for at stå med så meget dej på en gang.
![]() |
Sara B. Hansen. |
Pensling: Sammenpisket æg.
Bagetid: Ca. 20-25 min. på næst nederste rille i en 200C forvarmet ovn (varmluft 180C)
Tip! Pynt Majkagen med glasur rørt af 100 g flormelis (her med lidt gul og grøn frugtfarve) og 1 spsk. vand. Drys med hakket pistacie.
![]() |
Sara B. Hansen. |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar