mandag den 18. januar 2021

Tigerrejer i Sursød sauce.


Foto: Sara B. Hansen

En virkelig lækker ret som kan bruges til en hyggelig aften med gæster (når det ellers er en mulighed igen) man kan selvfølgelig også bare spise det selv :-).
Den er ganske hurtig at laveog du kan sagtens skifte nogle grøntsager ud med andet som måske er i køleskabet og trænger til at blive brugt.


Foto: Sara B. Hansen.

Ingredienser 4 personer:

600 g.Tigerrejer (optøet hvis fra frost og pillede hvis med skaller)
2 spsk. olivenolie
300 g. Østershatte, revet/skåret i mindre stykker
1 gul peberfrugt, renset og skåret i grove stykker
1 grøn/rød peberfrugt, renset og skåret i grove stykker
½ squash, i mindre skiver eller stave
1 porre, i halve skiver eller alternativt forårsløg
1 stykke ingefær, skrællet og hakket fint
2 fed hvidløg, hakket fint
1 frisk chili i skiver

evt. Lidt friske ærteskud eller bønnespirer til topping

Sursød sauce;

2 terninger grøntsagsboullion ( opløs gerne i lidt kogende vand)
4 dl. vand
3-4 spsk. sukker
3-4 spsk. hvidvinseddike
½-1 tsk. cayennepeber
1spsk. majsstivelse
evt. 1-2 tsk. konc. tomat

Tilbehør:

Kogte jasmin eller basmatiris, kogt efter anvisning på pakken.
Friske limebåde.

Foto: Sara B. Hansen


Vask og klargør alle grøntsagerne jvf. beskrivelsen under, ingredienser.

Bland alle ingredienser til Sursød sauce sammen i en lille skål eller kande. Det et er lettest lige at opløse boullionterningerne i lidt kogende vand og så supplere op til de 4 dl. med koldt vand.
Hvis du gerne vil have saucen lidt mere rødlig, så tilsæt lidt tomatkoncentrat, det plejer jeg faktisk at gøre men var løbet tør. Smagsmæssigt betyder det dog ikke det store.

Kog risene efter anvisning på pakken og lad demtrække i gryden evt. med et klæde om.

Kom olivenolie på panden og lad  det blive godt varmt inden du tilsætter grøntsager/svampe og steg dem og vend godt rundt ca. 3-4 min. Overfør til et fad/skål.

Tør panden af og kom lidt olie på igen. Svits nu rejerne i ca. 2 min. til de skifter farve til rød. Kom grøntsagerne tilbage på panden til rejerne og varm igennem. Rør godt rund i sovsen( stivelsen synker til bunds) og hæld den over grøntsager og rejer.
Vend retten godt sammen og lad den lige nå kogepunktet, så sovsen jævnes.

Server rejer og grøntsager i sursød sauce med ris og friske limebåde til. Top evt, med lidt friske ærteskud eller andre spirer.


Foto: Sara B. Hansen



Ingen kommentarer:

Send en kommentar