lørdag den 5. september 2020

Massaman curry- med tigerejer.


Jeg elsker Thaimad og er derfor meget begejstret for, at der endelig er åbent en Thaibutik her i Haslev. Nu kan jeg købe alle de rigtige ingredienser og også de gode Chang, Leo og Singha øl som passer så godt til. Det blev fejret til aften med en lækker ret. Vi spiser fortrinsvis vegetarisk - men en gang i mellem får vi fisk/skaldyr- så jeg har lavet den med store rejer.
Mest typsik vil man vist få massaman curry med kylling. Retten kan nu også sagtens laves rent vegetarisk.




Ingedienser 4 personer:

  • 1 stort rødløg skåret i halve skiver
  • Ca. 1 spsk. kokosolie eller anden olie
  • 6 mellemstore kartofler skåret i mundrette stykker
  • 3 cm, ingefær revet el. hakket fint
  • 1 rød perfrugt i lidt rustikke stykker
  • 2 gulerødder i skiver på skrå
  • 4 forårsløg skåret på skrå
  • 1 frisk rød chili i skiver
  • 4 tsk. massaman curry paste
  • 1 dåse kokosmælk
  • 2-3 dl vand
  • 3 kaffir limeblade
  • 1½ spsk. fishsauce
  • 1½ tsk. kokossukker 
  • 250 g. store rejer
  • Salt/peber
  • Panuts en god håndfuld
  • Korinander el. bredbladet persille hvis det foretrækkes

Tilbehør: Basmatiris el. jasminris


Start med at varme panden op med olien og svits massaman currypaste i olien, tilsæt lidt vand hvis den er lidt "tør i det".  

Tilsæt rødløg og kartofler  og svits nogle min. Tilsæt kokosmælk, chili, ingefær, og kaffir limeblade samt gulerødder. Lad simre i 10 min. 

Spæd til med 1½-2 dl. vand undervejs. Tilsæt peberfrugt og forårsløg som gerne må være lidt sprøde endnu, når kartoflerne er møre. 

Tilsæt fishsauce og kokossukker og smag til med peber (salt er nok ikke nødvendigt grundet fishsauce).

Mærk efter at kartoflerne er møre og tilsæt til sidst rejerne som kun skal simre med i 3-4 min. de skal ikke blive tørre.

Kom curryen op i en serveringsskål og drys med koriander/persille og peanuts.

Server med ris til.





Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar