lørdag den 19. oktober 2019

Sweet potato satay curry serveret med ris og naan.



Foto: Sara B. Hansen.

Denne ret er virklig lækker og smagfuld. Den kan også laves med butternut squash, hvis det er svært at få fat på de søde kartofler. Server med hjemmebagt naanbrød og mango chutney.

Foto: Sara B. Hansen.

Ingredienser 4 personer:

Sweet potato satay curry:
1 stort løg, hakket
2 fed hvidløg, finthakket
Et tommelfingerstort stykke ingefær, revet
2 spsk. Thai rød karrypasta 
1 spsk. creamy jordnøddesmør
1 grøn habanero chili, fintahkket
700 g. sød kartoffel, skrællet og skåret i tern
1 lille squash, i tern
400 ml. kokosmælk
2 dk. vand
200 g. spinat, helbladet fra frost
limejuice

Tilbehør:
Ristede jordnødder, hakkede til drys
Kogte basmatiris

Naanbrød:

2½ dl. lunken vand
25 g. gær
1 dl. græsk youghurt 2%
1 æg
½ dl. smeltet smør
10 g. havsalt
10 g. sukker
ca. 650 g. hvedemel

Desuden: Lidt olie til pensling og frø til at drysse med fx. Nigellafrø. sesam, spidskommen eller friske krydderurter.


Fremgangsmåde:
Komlidt olie i en sauterpande på medium varme. Svits det hakkede løg i 5 minutter. Tilsæt hvidløg,chili og revet ingefær i og svits med 1 min.
Rør rød karrypasta og peanutbutter i, Tilsæt sød kartoffel og squash, tilsæt derefter 400 ml kokosmælk og 200 ml vand + grøntsagsbouillon

Skru ned for varmen og lad det simre, under låg, i ca. 30 minutter eller til de søde kartofler er møre.

Tilsæt 200 g spinat og lad det varme igennem, tilsæt saften af ​​1 lime, og smag til med salt og peber.
Server med kogte ris, og drys retten med hakkede jordnødder.

Foto: Sara B. Hansen.

Naanbrød: 

Hæld lunken vand i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt youghurt, æg, smeltet smør, salt og sukker og ælt dejen smidig og glat. I hånden er det ca. 10 min og på maskine 8 min. De sidste 5 på fuld hastighed.
Lad dejen hæve lunt og tildækket i ca. 2 timer.

Vend ud på et meldrysset bord og og del i 5 stykker. Lad ligge i yderligere 30 min.Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.


Form herefter aflange, flade dråbeformede brød, lidt tykkere i kanten end i midten lægges på bageplade med bagepapir.
Pensles med olie og drysses med de ønskede frø eller korianderpasta og lidt løgpulver.


Sæt i ovnen i ca. 8-10 min. Det skal være bløde i midten og sprøde udenpå. Afkøl på bagerist og server til Indisk eller pakistansk mad.

Foto: Sara B. Hansen.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar