tirsdag den 1. januar 2019

Kalvemørbrad serveret med fennikelpuré, pernodsauce og garniture.

Foto: Sara B. Hansen.
Godt nytår og håber at I alle er kommet godt ind i det nye år.
Jeg havde en rigtig hyggelig aften med gode venner og stod for forret og hovedret, sidstnævnte vil jeg også gerne give jer opskriften på, for den blev fantastisk lækker og tåler helt sikkert gentagelse.
Jeg havde tilberedt kalvemørbraden sousvide, hvilket gjorde den rigtig lækker, men den kan naturligvis også laves på traditionel vis med fint resultat. Fennikelpuré og sovs var også enormt lækkert.


Foto: Sara B. Hansen.

Opskrift 4 personer: 

Kalvemørbrad 1300 g.
Frisk timian, skoldet
1-2 hvidløg, knust
Salt og peber

Fennikelpuré:
700 g. kartoffel
1 stor fennikel
500 ml. grøntsagsbouillon
2 spk. smør
½ -1 dl. fløde
Salt og peber

Pernodsauce:
3 spsk. pernod + 1-2 spsk. ved tilsmagning
1 terning grøntsagsbouillon
3 dl. cremefraiche 18%
1 dl. kalvefond
1 spsk. smør
Salt og peber

Tilbehør:
Asparges rullet med bacon og penslet med citronolivenolie(Salt/Peber) bages i ovnen ca 12 min. ved 200 grader.
Små gulerødder og farvet blomkålsbuketter letkogt og glaseret i smør lige inden servering, smages til med salt og peber og evt. lidt timian.

Garnering: Frisk kørvel

Foto: Sara B. Hansen.



Sådan gør du:

Gå mørbraden efter i forhold til hinder og spray eller pensel lidt smør/olie på. Gnid med hvidløg og timian (skoldet kortvarigt). Kom i vakuumpose. Skal have 2½ time ved 56 grader i vandbadet og efterfølgende en tur på grillen ved høj temperatur. Skal lige pensles med lidt smør inden.
Alternativt tilberedes den ved at brune den af i smør og bagefter stege den færdigt i ovnen til ønsket kernetemperatur/tilberedningsgrad.

Fennikelpuré; skræl kartofler og skær i grove stykker og skær fennikel i stykker også. Kog i ca. 500 ml. grøntsagsboullion til de er mør.Hæld vandet fra men gem til saucen. Kom grøntsagernei en foodprocessor og findel sammen med smør, salt og peber, tilsæt fløde lidt af gangen til ønsket konsistens. Kan evt. tilberedes lidt på forhånd og varmes ved servering.

Pernodsauce: Kog  3 spsk. pernod og 1 dl. fennikelkogevand samt en terning smuldret  grøntsagsbouillon terning sammen og reducer til ca.det halve. Tilsæt cremefraiche og kalvefond og lad koge videre nogle min. smag til med salt, peber og pernod og pisk lidt smør i inden servering.

Tilbered de ønskede grøntsager dertil som fx. beskrevet øverst.

Anret fennikelpuré og grøntsager på tallerkenen, kom varm sauce på og placer kødet ovenpå. Garner med frisk kørvel.

Find også Saras Madunivers på FACEBOOK.

Foto: Sara B. Hansen.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar