torsdag den 31. januar 2019

Fyldt kalkunbryst med valnødder, ricotta,citron,persille og soltørret tomat.


Foto. Sara B. Hansen.

Kalkunkød kan godt have ry for at være et lidt smagsneutralt stykke kød - med en tendens til at blive tørt. Det er synd synes jeg for det fedtfattig kød kan sagtens smage fantastisk.
Jeg har efterhånden mange gode erfaringer med tilberedningen og kalkunbrystet her, som er fyldt med lækkerier og tilberedt sousvide, er både smagfuldt, mørt og saftigt.
Før jeg fik sousvide udstyr har jeg nu også lavet det på traditionel vis med meget fint resultat- så det kan altså sagtens lade sig gøre! Jeg skal nok beskrive begge metoder.


Foto. Sara B. Hansen.

Ingredienser:
1 stk. kalkunbryst 900 g
Salt og peber
Ca. 6 skiver seranoskinke
2 håndfulde bredbladet persille, hakket fint
3 spsk. ricotta
6 halve soltørrede tomater, hakket fint
1 stor håndfuld valnødder hakket groft
Revet skal af en halv øko citron

Start med at røre persille, citronskal, soltærret tomat og valnødder sammen med ricotta og smag til med salt og peber.

Lav en lomme i kalkunbrystet hvor fyldet kan placeres. Nogen gange, så er der faktisk en lomme i kødet fra start af, hvor brystet ligesom deler sig, som kan anvendes og måske bare skæres lidt dybere. Det var tilfældet med det kalkunbryst jeg havde fået fat på her. Åben kødet op og krydder det med salt og peber og kom fyldet indeni. Det skal placeres så langt inden i hulningen som muligt og ikke helt ud til kanten(så bliver det på plads under tilberdedningen).

Læg herefter seranosskinken på et skærebræt på to skiver med lidt overlap på den ene led og 3 skiver på den anden led. Placer kalkunbrystet ovenpå og fold skinken om. Krydres med salt og peber. Herefter vakuumpakkes kalkunbrystet og dette holder sammen på det hele. Derfor er der ikke behov for at binde snor om.
Vil du derimod tilberede det på traditionel vis- er det en god ide at binde en bomuldsnor om brystet. 

Sousvide:
Kalkunbrystet(vakuumpakket) kommes nu i sousvide kar og gives 5 timer ved 58 grader.
Efterfølgende tages kødet ud af posen, duppes med køkkenrulle og brunes så godt af på en meget varm pande i smør/olie.

Traditionel vis:
Som alternativ hertil kan man i stedet brune kalkunbrystet af på alle sider på en hed pande og derefter placere det i et ildfast fad med en smule hønsebouillon i bunden (ca 2 dl). Herefter skal det blot stege færdigt i ovnen i ca. 1 time ved 180 grader (centrum temp. 75 grader)

Kalkunbrystet kan serveres med fx. ovnbagte kartofler og en god salat til og evt en sauce lavet på stegeskyen og evt. lidt ekstra hønsebouillon, lidt tomatkoncentrat og jævnet med maizena og evt. et lille skvæt fløde :-)
Foto. Sara B. Hansen.

Find også Saras Madunivers på Facebook.

Foto. Sara B. Hansen.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar