tirsdag den 27. november 2018

Tom Kha suppe med Kylling, champion og brune ris og wakamenudler.


Foto: Sara B. Hansen

Jeg elsker Thaimad og denne suppe er virkelig skøn og smagfuld og helt fantastisk på en kold dag. De glutenfri nudler jeg har anvendt er super lækre.
TIP: skru evt. ned for chilistyrken ved at undlade de tørrede hele små chilifrugter



Ingredienser 2 pers.

Krydderpasta:
Gurkemejerod ca. 5 cm.
Ingefær 5 cm.
2 fed hvidløg
1-2 fed hvidløg
1 rød chilifrugt
1 skalotteløg
1 tsk. korianderfør
1 stængel Citrongræs
1 dl. vand
½ lime, saften

1 dåse kokosmælk

3 kaffir limeblade
2 hele små tørrede chilifrugter fx Kashmiri chilier (kan udelades)
2 spsk. Fishsauce
1 tsk. Kokos palmesukker
3 dl. vand
260 g. kyllinginderfilet
1 kyllingfond brik (Fond de chef)
200 g. champignon i skiver
150- 200 g. Nudler gerne  brune ris og wakamenudler (glutenfri)

Garnering: frisk rød chili i skiver,lime, koriander.


Foto: Sara B. Hansen

Start med at få gang i morteren og mas/knus alle ingredienser til krydderipastaen godt sammen, det bliver helt klart bedst ved at bruge en stor solid morter frem for blenderen. 
Kom ingredienserne i lidt af gangen og arbejd dem sammen.Tilsæt væsken og knus og bank det hele godt til en jævn masse.

Kom kokosmælk og kaffir limeblade og tørret chili i en gryde og varm op. Tilsæt krydderisepastaen, champignon i skiver og kyllingbrystfilet i mindre stykker og kog suppen ca. 10 min. Tilsæt fishsauce, kokos palmesukker, smag til med salt og peber. Lad simre yderligere 5-10 min. Mens du koger nudlerene.

Kom nudlerene i de dybe skåle og hæld den varme suppe over.

Garner med chiliskiver, limesaft og evt. frisk koriander.



Foto: Sara B. Hansen

Find også Saras Madunivers på FACEBOOK

Ingen kommentarer:

Send en kommentar