onsdag den 20. december 2017

Nemme flødekarameller med sesam.

Foto: Sara B. Hansen.
Et overskueligt og nemt projekt at kaste sig over, hvis man som jeg gerne lige vil nå at lave lidt mundgodt til denne søde juletid og kunne bryste sig af at have noget hjemmelavet og lækkert at byde på :-) 
Karamellerne her er tilberedt i mikroovnen, det er hurtigt og nemt  - men projektet kan naturligvis også fungere i en gryde. Der er bare et eller andet med ristet sesam og karamel som fungerer helt optimalt sammen - Mmmmmmmm :-)

Foto: Sara B. Hansen.

Ingredienser ca. 30 stk.

1 dl. sesamfrø
1 dl. piskefløde
1 dl. lys sirup
1 spsk. vaniljesukker (gerne rigtig vanilje landet med flormelis)
1½ dl. rørsukker
et lille nip salt

Desuden: konfektforme.

Foto: Sara B. Hansen.

Start med at riste sesamfrø på en tør pande og sæt dem til side, Bland alle øvrige ingredienser i en skål der tåler mikroovn. Vær obs på at der skal være god plads i skålen, da det bobler op. Vær også meget opmærksom på at det bliver smaddervarmt !! brug grydelapper og spild endelig ikke på fingre eller lignende.

Sæt skålen i mikroovnen ved  750 W i 6 min. Rør rundt og give yderligere to min. rør rundt og tjek temperaturen som skal være 135 grader. Hvis ikke den er der så give yderligere to min. tilsæt nu sesamfrø, rør rundt og fyld så massen i små forme med en ske.

Lad dem køle til de bliver sprøde og hårde.

Find også Saras Madunivers på FACEBOOK

Foto: Sara B. Hansen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar