![]() |
Foto: Sara B. Hansen. |
![]() |
Foto: Sara B. Hansen. |
Ingredienser 4 personer:
1½ dl sushiris
vand
2 tsk. risvineddike
ca. 2 cm wasabi (japansk
peberrod)
1 moden avocado i små
Citron eller lime
terninger
1 lille bdt. hakket dild
250 g røget laks i
regelmæssige, tykke skiver
Pynt:
2 stor spsk. mayonnaise
½ tsk wasabi el. efter smagPurløg, dild, evt forårsløg
Lidt blandet spæde salatblade
1 glas lakserogn
1 glas citronperler
Desuden:
sojasauce, Wasabi og syltet ingefær
1 bambusmåtte
![]() |
Foto: Sara B. Hansen. |
Skyl risene i en si, til vandet ser klart ud. Kom koldt vand over dem, og lad dem stå i 20 minutter. Kog dem i
en lille gryde med 2 dl nyt vand i 10 minutter. Lad dem køle af, og rør eddike blandet med lidt wasabi i .
Skær avocado i små terninger, og dryp med citron eller lime. Hak dild og vend begge dele i risen.
Pak bambusmåtten ind i husholdningsfilm, så er den lettere at gøre ren bagefter.
Lav 2 ruller: Bred halvdelen af lakseskiverne ud, så de lapper lidt over hinanden. Kom halvdelen af risblandingen
på i en stribe, tryk det lidt i facon. Brug måtten, og rul laksen omkring, så du hele tiden
presser risene godt sammen. Løft rullen over på et bræt, og lav den næste. Dyp en skarp kniv i varmt vand, og skær rullen i skiver af ca. 2½ cm tykkelse.
Opbevares koldt indtil servering.
Rør lidt mayonnaisen med wasabi kom på en lille sprøjtepose med tylle.
Pynt (tidligst en time før servering) med en lille dut mayonnaise på toppen af hver skive, lakserogn og citronperler samt lidt grønt.
Find også Saras Madunivers på FACEBOOK.
![]() |
Foto: Sara B. Hansen. |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar