tirsdag den 8. august 2017

Thai salad bowl.

Foto: Sara B. Hansen.
Fandt på denne nemme ret forleden, som jeg synes blev rigtig lækker. Da den serveres i en salatskål, fik den sit navn :-) Kombinationen af nudler med de stegte grøntsager og den dejlige sprødhed fra det friske salatblad, agurk og tomat  er bare rigtig god. Man kan sagtens variere retten og snitte forårsløg henover, bruge lidt spirer eller andet som topping.

Ingredienser 4 personer:

500 g. hakket kalv&svin
2 løg, hakket
1 rød chilifrugt, hakket
200 g. brune champignon i kvarte
2 gulerødder i små stave
1 fed hvidløg, hakket fint eller revet 
4 -5 cm frisk ingefær, revet
1 tsk. korianderpasta (eller alternativt 1-2 spsk. friskhakket)
2 spsk. fishsauce
2 tsk. green curry pasta
160 ml. kokosmælk
Salt og peber

1 pakke (ca. 200 g). fuldkornsnudler
Sesamolie

Topping:
4 Iceberg salatblade
½ agurk i skiver på skrå 
1-2 tomater i både

Tilbehør; lime eller citron til at klemme over retten ved servering. God stærk chilisauce.


Foto: Sara B. Hansen.

Steg løg i lidt olie i en wok, tilsæt kødet og brun det (der må godt være lidt klumper af kød, ikke helt findelt). Tilsæt chili, ingefær, gulerod og champignon og svits det med nogle min. Herefter tilsættes fishsauce, koriander, karrypasta og svits det med nogle min. inden kokosmælken også tilsættes. smag til med lidt salt og peber.

Kog nudler efter anvisning, hæld vandet fra og vend nudlerne med lidt sesamolie.

Forsigtig løsnes 4 store blade fra Icebergsalaten og de skylles og drypper af.
Fordel nudler i salatskålene og kom herefter kødet over samt toppingen med frisk agurk, tomat.

Server med en god chilisauce.

Find også Saras Madunivers på FACEBOOK.

Foto: Sara B. Hansen.


1 kommentar:

  1. Salatskål :-) - du er og bliver genial, Sara!
    Elsebeth

    SvarSlet