søndag den 4. juni 2017

Hjemmelavet Ravioli med parmaskinke, mozzarella og basilikum.

Foto: Sara B. Hansen.
Et hyggeligt lille søndags projekt med yngstesønnen, resulterede i at vi her til aften kunne servere dejlige hjemmelavede ravioli med fyld af parmaskineke, mozzarella og basilikum.
Herlighederne var vendt i hvidløgs & salviesmør og med lækre små tomater og asparges, der lige var svunget lidt rund i resten af hvidløgs-/salviesmøret.
Det hele toppes med friskrevet parmesanost .....uhmm det var lækkert og selvom det er lidt tidskrævende, så var det bestemt umagen værd!

Raviolien kan laves uden pastamaskine - men der skal lægges lidt kræfter i udrulningen, for det skal være så tyndt som overhovedet muligt.

Ingredienser 4 personer:

Pastadejen:
4oo g. durummel
4 æg
1/4 tsk. salt
1 spsk. olivenolie
1 lille udstikker eller glas på ca 6 cm. i diameter

Fyld:
1 mozzarella
5 skiver parmaskinke
1 stor bundt/krukke frisk basilikum
Evt. en håndfuld frisk oregano
Salt og Friskkværnet peber

Salvie og hvidløgssmør:
20 blade salvie, skåret i grove stykker
50 g. smør med hvidløg og ramsløg (Kærgården)

Desuden:
1 bundt fine grønne asparges
200 g. små tomater i halve
Friskrevet parmesanost
1 æg til pensling

Bland mel og salt og lav en lille bunke med det på bordet ( som selvfølgelig er gjort godt rent inden). Lav en fordybning i midten og slå æg ud i dette, tilsæt olivenolien. Begynd at arbejde melet ind i dejen med en gaffel og til sidst må hænderne i brug til at ælte dejen. Lad den hvile i min. 30 min. på køl. 


Foto: Sara B. Hansen.


Foto: Sara B. Hansen.
Lav fyldet ved at blande finthakket seranoskinke med mozzarella hakket i mindre tern samt masser af basilikum og oregano som er hakket fint. Bland det godt sammen og vend salt og peber i,
Foto: Sara B. Hansen.

Herefter rulles dejen ud på et bord drysset med durummel. Sørg for at der hele tiden er nok mel til at du let kan rulle og dejen ikke hænger fast. Rul så tyndt som overhovedet muligt. BNår pastaen koges svulmer dejen også lidt op.


Når dejen er blevet tilpas tynd, stikkes der små runde cirkler ud med udstikker eller glas. Resterne samles og rulles ud igen ( det bliver dog sværere og svære at rulle dejen tyndt ud, så man kan nok max. anvende dejstumperne mellem cirklerne 2 gange).

Kom 1 tsk. fyld på hver 2. dejcirkel. Pisk et æg sammen med nogle dråber vand( gør det lettere at fordel) og pensl dejcirklernes kant inden du lægger låg over hver psastacirkel med fyld. Klem dem godt sammen og pres rundt langs kanten med en gaffel. Så er de lukket godt sammen og går ikke op under kogning.
Foto: Sara B. Hansen.

Halver tomater og skær asparges i mindre stykker. Kom smør og salvie i en gryde og smelt smørret ved lav varme. Hold det varmt.
Foto: Sara B. Hansen.

Kog pastaen lidt af gangen, i en stor gryde letsaltet vand. Ca 4 min. skal de have. De flyder op til overflade, Tag dem fra og kom i et dørslag efterhånden som de er kogt.
Når de er færdige hældes det varme pastavand over pastaen i dørslaget. Vend nu pasta med Hvidløgs & salviesmør. Fordel på tallerkener. Kom de halverede tomater og asparges i gryden med det smør der er tilbage og svits dem i et par min. ved god varme. Fordel over pastaen. Riv frisk parmesan over og server straks.
Foto: Sara B. Hansen.

Find også Saras Madunivers på FACEBOOK.


Foto: Sara B. Hansen.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar