fredag den 12. maj 2017

Corn dogs.

Foto: Sara B. Hansen.
Sønnike har snart sidste skoledag i folkeskolen og skal have pølsehorn med til festen - Jeg synes at disse var lidt sjovere end de sædvanlige.
Man kan komme ost rundt om pølsen inden dejen trilles om eller lade være alt efter smag og behag.
Server med Ketchup og sennep til. Corn dogs skal egentlig være lavet af majsmel - men denne dej er nu på hvedemel. Tilberedningen med at skolde dem inden bagning, giver en konsistens i retning af Bagels. Rigtig gode synes jeg og nu er flere poser smidt i fryseren klar til at blive lunet og komme med til fest :-)



Foto: Sara B. Hansen.


Ingredienser til min. 20 stk:

10 skiver ost, skåret over på langs
10 små pølser, delt på midten så det bliver 20 halve.

Dej:
5 dl. vand
1 pose tørgær
1 spsk salt
700 gram mel
1,5 liter vand
3 spiseskefulde bikarbonat (natron)
1 sammenpisket æg til pensling 
Flagesalt
3 spsk. sesam.
Forvarm ovnen til 180 °C
Tilbered dejen; Bland vand og tørgær samt salt.
Bland melet i og ælt dejen sammen med hænderne.
Ælt dejen i ca. 8-10 minutter, indtil den føles glat og elastisk.
Skær stykker af dejen og til lange dejpølser. Rul en strimmel ost om den halve pølse og sæt på et træspyd. Rul dejen rundt om og tril mellem hænderne så pølsen dækkes og lukkes sammen.

Bring vandet i kog i en stor gryde og tilsæt bikarbonatet. Dyp pølser med dej i vandet i ca. 2 minutter.
Placer på en bakke. Pensles med æggeblommen og gives et drys af sesam og havsalt.
Bages i ca. 20 minutter indtil gyldne og gennembagte.
Server med sennep og ketchup. 

Find også Saras Madunivers på Facebook.

Foto: Sara B. Hansen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar