søndag den 26. marts 2017

Pizza med grillet aubergine, tomat og Mozzarella.


Foto: Sara B. Hansen.
Denne vegetariske pizza er vi rigtig glade for hjemme hos os, den smager bare så dejligt. 
Jeg plejer at komme lidt rucola eller anden salat på toppen ved servering.
Det der er tager mest tid er sådan set at udvande og grille aubergineskiverne og selvfølgelig dejens hævetid, ellers er den hurtig at smække sammen.

Fyldet:
2 små øko. auberginer
2 tsk. groft salt
evt. lidt italienske urter og hvidløgspulver til at drysse  med under stegning

2 tomater i tynde skiver
2 frisk mozzarellakugler
1 lille rødløg i skiver
Oregano
Basilikum
evt lidt chiliflager
1 dåse god pizzasovs

Dejen:
25 g. gær
3 dl. lunken vand
1 tsk. sukker
1 tsk. salt
 2 spsk. olivenolie
250 g. tipo 00 hvedemel
200 g. fuldkorns durum hvede

Evt. salat til at komme over ved servering
Foto: Sara B. Hansen.

Rør gør ud i lunken vand og tilsæt salt, sukker og olie samt hvedemel, suppler med durummel til ønsket konsistens. Mel mængden kan variere alt efter mærke og kvalitet og er vejledende.  Kom i en olieret skål og lad hæve overdækket en time. Del i to klumper. som hver rulles til en pizzabund. Gerne så tyndt som muligt. Kom på plade med bagepapir.

Skær Auberginerne i ca. 1 cm tykke skiver og drys med salt, lad dem trække 20 min. Børst saltet af. Steg dem agf flere omgange på en grillpande med olivenolie og drys gerne med lidt italienske urter samt hvidløgs pulver undervejs. Lad det dryppe af på køkkenrulle inden de sættes til side i en skål.Dette kan evt. forberedes inden.

Skær rødløg og tomater i tynde skiver, Skær mozzarella i tynde skiver. Smør bundene med tomatsauce og fordel mozzarella, tomatskiver, grillet aubergine og rødløg på begge pizzabunde. Drys med oregano, basilikum og chili og bag i ca. 20 min. Meget gerne ved varmluft med undervarme
(pizzafunktion), hvis din ovn har det. 
Byt rundt på pizzaerne når de er halvejs bagt,  så den nederste kommer øverst og omvendt. Nå de er gyldne og gennembagt og bunden sprød serveres de. Gerne med salat.
Foto: Sara B. Hansen.

Find også SARAS MADUNIVERS på FACEBOOK.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar