tirsdag den 11. oktober 2016

Kyllingcurry med kokos og chili - serveret med karry og kål risnudler med cashewnødder.

Foto: Sara B. Hansen.
Skøn ret med  kokos, både i form af ristet kokosmel og kokosmælk og ingefær samt chili.
Du kan sagtens lave den mere eller mindre stærk, alt efter præferencer. Jeg vil sige denne er medium stærk.

Jeg er glad for at blande lidt kål med nudlerne - både fordi det smager godt og fordi det "drøjer dem lidt".


Foto: Sara B. Hansen.

Ingredienser 4 personer:

Kyllingcurry:
600 g. kyllingbrystfileter, skåret i mindre tern
1 spsk. kokosolie
8 forårsløg skået på skrå
1 rød peberfrugt, i strimler
300 g. flade friske grønne bønner, snittet på skrå
1 bananskalotteløg, skåret i tynde skiver
2 spsk. revet Ingefær
1 fed hvidløg
2 røde chilifrugter u. kerner hakket fint.
2 tsk. revet øko citronskal
1 spsk. citronsaft
1 dl. kokosmel
2½ dl. kokosmælk
3 dl. vand
1 tsk. citrongræs (på glas)
2 tsk. rød karry pasta ( evt. kun 1 hvis mindre stærk)
1 tsk. tomatkoncentrat
1 tsk. koriander ( på glas, kan udelades)
1 tsk. sukker
 Salt og peber
Evt. lidt maizena rørt ud i vand til at jævne sovsen lidt.

Nudler:
1 pakke brede risnudler
½ fintsnittet spidskål
1spsk. karry
1½ spsk sesamolie
1 håndfuld saltede cashewnødder


Foto: Sara B. Hansen.

Rist kokosmel gyldent på en tør pande, rør hele tiden for det går stærkt. Hæld det i en skål. 
Kom revet ingefær, hakket hvidløg, chili, skalotteløg og revet citronskal og saft i en skål.
Kom 1 spsk. kokosolie i en wok og varm det op, svits kyllingtern af et par gange og sæt til side.
Kom evt. lidt mere olie i wokken og svits chili, ingefær, citronsaft blandingen nogle min. tilsæt halvdelen af den ristede kokosmel samt bønner, forårsløg, peberfugt og svits med i 4-5 min. Tilsæt den brunede kylling, kokosmælk og tomatkoncentrat, rød karry, citrongræs, koriander samt sukker.
Lad simre 15-20 min. Hvis saucen ikke er tyk nok kan den evt. jævnes lidt.

Bræk risnudlerne lidt i stykker og kog dem i rigeligt saltet vand ca. 3 min. Hæld vandet fra gennem et dørslag. Skyl dem med koldt vand og tilsæt lidt sesamolie så de ikke klistrer sammen. Snit spidskålen.
Varm en sauterpande op med lidt sesamolie, kom kålen ved og svits et par min. Tilsæt karry og svits et øjeblik. Vend risnudlerne i. Kom i en skål og drys med cashewnødder.

Server kyllingcurry med nudler til.

Find også Saras Madunivers på FACEBOOK.

Foto: Sara B. Hansen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar