onsdag den 5. oktober 2016

Foccacia - et dejligt brød til suppen.




Foto: Sara B. Hansen.
Her får du opskriften på et rigtig lækkert hjemmebagt brød f.eks. som tilbehør til suppen eller noget af al den gode vintersimremad som skal laves i den kommende tid.Brødet er også godt til madpakken, hvis der er noget til overs:-)


Foto: Sara B. Hansen.


Opskrift et stort brød:

25 g. gær
4 dl. lunken vand
½ dl. olivenolie
1½ tsk salt
1 tsk sukker
200 g. Durum mel
100 g. fuldkornshvedemel
200 g. hvedemel
4 kviste frisk rosmarin
4 kviste frisk timian
1 spsk. flagesalt
2 spsk. olivenolie - til skålen

Evt. oliven eller cherrytomater


Foto: Sara B. Hansen.

Smuldr gæren i en stor skål og rør den ud i det lunkne vand. tilsæt herefter olie, salt og sukker og rør det sammen- kom derefter durummel og fuldkornshvedemel i og rør det glat. Lad stå i en halv time til det begynder at boble lidt. Tilsæt hvedemel og ælt dejen godt til den ikke klistrer længere.
Kom i en skål med 2 spsk. olivenolie og vend dejen rundt, så den bliver fedtet godt ind.
Lad hæve i to timer.  Vend herefter dejen ud på en plade med bagepapir og glat den ud til en firkant eller cirkelform. Drys de friske urter over og tryk det ned med fingrene.

Du kan også vælge at trykke halve cherrytomater eller oliven ned i dejen. Begge dele smager skønt.
Drys med flagesalt og stænk med lidt olie.

Bages i en forvarmet ovn til 190 grader i ca. 25 min. på nederste rille til det begynder at blive gyldent.




Foto: Sara B. Hansen.

Find også Saras Madunivers på FACEBOOK.


Foto: Sara B. Hansen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar