onsdag den 21. september 2016

Skønne vegetariske forårsruller.

Foto: Sara B. Hansen.
Hjemmelavede forårsruller smager simpelthen så dejligt og disse vegetariske er ingen undtagelse. Fordelen er også at man kan lave fyldet lige med de ting man selv holder af og som familien kan lide :-) Når de bages i ovnen er de tilmed sunde. Hvis man foretrækker at stege dem i olie er det selvfølgelig også muligt.
Jeg laver ofte fyldet dagen før, det gør det lettere at nå på en hverdag - men det kan nu sagtens lade sig gøre at lave det på ca. time ellers (lidt afhængig af hvor rutineret man er og hurtighed i forhold til at snitte).

Foto: Sara B. Hansen.

Ingredienser 4 personer:

300 g. snitte hvidkål eller spidskål
2 porrer
4 gulerødder
2 røde chilifrugter
1 rødløg
1 fed hvidløg
1 råd peberfrugt
150 g. bønnespirer
olie til stegning
1 tsk. 5- krydderi (kan udelades)
2 tsk. god stærk karry
2 spsk. risvin
4 spsk. soya
4 spsk. vand
2 tsk sukker
1 spsk. majsstivelse
Salt/peber

1 pakke filodej ( 6 ark) optøet eller frisk.

Tilbehør: En god blandet salat, soya, sød chilisauce.

Snit kålen fint, riv gulerødderne og snit peberfrugter, løg, porre og peberfrugt, skyl bønnespirerne. Svits de blandede grøntsager i lidt olie i en wok på god varme, gør det af to omgange da grøntsagerne fylder godt. Det tager ca. 6 min. for hver portion når varmen er god, så  falder det sammen. Tilsæt krydderier til grøntsagerne og det pressede hvidløg og svits det nogle min.
Rør risvin, vand, soya, sukker samt maizena/ majsstivelsen sammen. Tilsæt det til grøntsagerne og kog det lige op. Hæld blandingen i en skål og lad køle af.
Foto: Sara B. Hansen.

Rul filodejen forsigtig ud. Tag et ark frem af gangen og lad de andre være dækket af et let fugtigt klæde. Klip arket igennem på midten og del det igen midt på så du ialt får 4 lige store firkanter. Spray eller pensl lidt olie på hver firkant.
Placer ca. 2 store spsk. fyld på hver firkant i den ene ende. Fold siderne ind over fyldet og rul forsigtigt sammen. Læg rullerne på en bageplade med bagepapir.


Bages ca. 15-20 min. ved 200 grader til de er sprøde og gyldne.
Foto: Sara B. Hansen.

Server sammen med salat soya og sød chilisauce.
Foto: Sara B. Hansen.

Find også Saras Madunivers på FACEBOOK.

Foto: Sara B. Hansen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar