lørdag den 17. september 2016

Kyllingfilet i vinsauce med bulgur-/quinoa timbale og grønne bønner.
Foto: Sara B. Hansen.
Denne kyllingret er virkelig lækker også som gæstemad, saucen bliver intet mindre end fantastisk og har den flotteste farve. Jeg havde lidt vindruegelé som jeg smagte den til med, men man kan sagten undlade det eller bruge lidt ribs eller æblegelé.
Bulgur/quinoa timalen er lavet med lidt løg og æblestykker i og smager rigtig dejligt ikke mindst når den får lidt af den skønne sovs,
I Meny fandt jeg nogle fine små gourmetløg som var røde, hvide og gule men ellers er alm. skalotteløg også helt fint.Foto: Sara B. Hansen.


Ingredienser 4 personer:

250 g. små blandende gourmetløg el. skalotteløg
1 spsk. smør
250 g. champignon
2 spsk. smør
Salt og peber
4 flotte kyllingbryst fileter
4 kviste frisk timian
4 skiver bacon

Sauce:
2 skiver bacon i tern.
1 løg
2 fed hvidløg
2 dl. rødvin
1dl vand
1 hønseboullion terning
2 spsk. tomatpure
2 spsk. kinesisk soja
2-3 kviste timian
1 spsk. maizena
1 spsk. finthakket timian.
2 spsk. vindrue gele

Bulgur-/quionoatimabler:

2½ dl. fuldkornsbulgur
1 dl. quinoa (røde eller sorte)
5 dl. vand
lidt salt
2 spsk. flydende grøntsagsbouillon
2 finthakkede skalotteløg
1 rødt æble i små tern alternativt pære.
1 spsk smør

lidt olie til at smøre ramekinen.

1pose frosne bønner
1 fed hvidløg halveret
salt
vand

Sovs:
steg bacon og løg i lidt smør i en gryde i nogle min. Pres hvidløget over, tilsæt rødvin, vand, smuldret boullion, tomatpure og frisk timian. Lad simre i 30 min. Hæld gennem en sigte ned i en ren kasserolle og smag saucen til med salt, peber og evt. vindrue gelé Jævnes med lidt maizena.

Skræl løgene og rens champignonerne og del dem i halve, kvarte eller hele alt efter størrelse. Brun de pillede løg i lidt smør på panden i ca. 5-8 min. Overfør dem til et ildfast fad. Brun derefter champignon og kom dem også over i fadet.

Stik en lille lomme i hver kyllingbrystfilet og kom en kvist timian derind. Krydder kyllingen med salt og peber og sæt et stykke bacon fast med tandstikker. Steg kyllingen på begge sider på en pande med lidt smør til de er gyldne, fjern tandstikkerne igen Placer kyllingbrysterne ovenpå svampe og løg. Kom et termometer i den største kyllingfilet og sæt fadet i en opvarmet oven ved 130 grader i ca. 30 min til kyllingen er 68 grader. Lad dem lige trække 5 min efter de er taget ud af ovnen.

Kog bønner ca. 6 min i saltet vand med hvidløg i vandet. hæld vandet fra.

Steg bulgur og quionoa i lidt smør eller olie sammen med æbletern og løget og tilsæt herefter vand og boullion.Lad koge ved mellem varme i ca- 10-15 min. Lad trække i 10 min.
Smør en ramekin og pres bulgurmassen godt sammen med en spiseske. Hold serveringstallerknen henover og vend den med et snuptag ud derpå. Anret kyllingfilet, løg og champignon ved siden af og hæld lidt sauce ved. Server ekstra sov ved bordet så man selv kan give lidt mere undervejs, Serveres med de kogte bønner,

Find mig også på FACEBOOK.Foto: Sara B. Hansen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar