onsdag den 17. august 2016

Vegetarisk supertærte, fyldt med spinat, squash, ris og sesamdrys.

Foto: Sara B. Hansen
Denne tærte er bare så lækker! Det var vi alle enige om herhjemme. Faktisk begyndte vi allerede mens vi spiste den, at komme på alle mulige idéer til fyld, som også skal prøves. Det er helt sikkert, at den skal laves igen og gerne med lidt forskellige slags fyld.
Man savner på ingen måde kød, selv hvis man skulle være inkarneret kødspiser.
Sesamdrysset er bare prikken over i´et, dejligt sprødt og knasende.

Jeg købte frisk butterdej på rulle, som gjorde projektet til en overskuelig hverdags ret og det fungerede perfekt. Jeg glæder mig allerede til at have den med i madpakke for den smager også godt kold.

Foto: Sara B. Hansen.

Ingredienser 4 personer:

250 g. frisk spinat.
2 store løg, hakket
2 fed hvidløg, hakket
1 tsk. chiliflager
1 tsk. grøntsagsbouillon fx. herbamare el. Mega Allkryda som amnge etniske butikker har.
1 mellem squash, skåret i små tern (ca. 300 g.)
150 g. risottoris
2 spsk. olivenolie
100 g. risottoris (aborio)
100 g. revet Emmenthaler el. cheddar
2 store æg
1 spsk. dijonsennep
2 spsk. mælk + æg pisket sammen
2-3 spsk. sesamfrø
Salt/peber
2 ruller frisk butterdej.
Foto: Sara B. Hansen

Skyl spinaten og kom dem i gryden med det vand der hænger ved. Damp det under låg, får minutter  bare lige til det falder sammen. Hæld det i et dørslag og lad det køle samt dryppe af inden det hakkes.

Kom olivenolie i gryden og svits løg og hvidløg 1 min. tilsæt chiliflager og risottorisene og rør rundt lad det svitse med 2 min. kom squash, og grøntsagsbouillon ved og simre yderligere 2 min.Tag af varmen og kom det over i en skål sammen med spinat, revet ost, dijonsennep, salt og peber.
Slå det to æg ud og rør i massen.

Smør et ildfast fad og beklæd med den ene rulle butterdej. Det kan godt være nødvendigt at "klippe klistre den færdig udrullede dej lidt så den passer perfekt til fadet :-) Sørg for at dejen når godt op af siderne.Kom fyldet i.Tilpas det den anden rulle butterdej som låg ( lav evt. en lille ekstratærte ud af resten af dejen). Kanterne på dejen i fadet pensles med æg- "låget lægges på og pensles ligeledes med æg. Fold dejen fra "bunden" henover låget så den lukkes sammen og ægget fungerer som lim. drys med sesam så den er dækket med et godt lag.

Bag nu tærten ved 200 grader varmluft i 10 min. Skru herefter ned til 150 grader og bag den i yderligere 35-40 min. Den skal være gylden og virke fast når du lige mærker på den.


Foto: Sara B. Hansen

Server med grøntsager eller en god salat til :-)

Find også Saras Madunivers på Facebook.

Foto: Sara B. Hansen


Ingen kommentarer:

Send en kommentar