tirsdag den 7. juni 2016

"Marrokanske Cigarer" i filodej og lækker couscous salat.

Foto: Sara B. Hansen.
Her til aften fik jeg lavet en ret, som det er meget længe siden at jeg sidst har lavet. Den smager rigtig dejligt. Jeg har tilføjet lidt flere grøntsager end den oprindelige opskrift, men jeg synes bestemt kun at det gør opskriften endnu bedre. Kødet er krydret med skønne varme krydderier som bærer præg af kulturel indflydelse fra afrika som f.eks, kanel, ingefær, chili og hvidløg.
Serveret med skøn salat til - så er der garanteret velsmagende, sund og lækker mad!


Foto: Sara B. Hansen.

Ingredienser 4 personer:

Marrokanske cigarer:

400 g. hakket Øko. oksekød
1 stort løg,finthakket
2 fed hvidløg, presset
1 rød peberfrugt, små tern
2 store gulerødder, groftrevne
2 tsk stødt kanel
½ tsk. stødt Ingefær
Salt og peber
1½ dl. hakket persille
2 æg, sammenpisket

1 pakke frisk filodej

oliespray


Foto: Sara B. Hansen.

Couscoussalat:
4 dl. fuldkorns couscous
4 dl. kogende vand
½ tsk. salt
1 dl olivenolie
4 forårsløg finthakket
1 lille broccoli, små buketter
6-7 små aroma tomater, i kvarte
1 stort bundt dild, hakket
Evt. 2 spsk. friskhakket mynte
1 rød peberfrugt, tern
saften fra ½ citron
2 spsk. olivenolie  evt. m. citron
1 moden avokado i skiver (vendt med lidt lime eller citronsaft).

Svits løget i lidt olivenolie, tilsæt efter cirka 2 min. de groftreven gulerødder, peberfrugt og hakket oksekød. svits det godt igennem og tilsæt hvidløg og krydderier. Kom hakket persille i og rør de sammenpiskede æg i under omrøring, lad varme igennem til det bliver en cremet masse. Lad køle af .

Pak den friske filodej ud ( der er som regel 2 ruller i hver pakke frisk dej) de to lag skilles ad og der sprayes med lidt olivenolie hvorefter de lægges sammen. Hver firkant klippes nu i 4 firkanter. På samme måde laves rulle nummer to. Jeg plejer at placer dejen på et rent viskestykke.
Spray en smule olie på hver firkant og placer 2-3 spsk.. fyld i den ene side af hver af de 8 firkanter ca. 1½ -2 cm fra kanten. Fold hver ende ind over fyldet så der lukkes i "enderne og rul så "cigaren" rimelig stramt. Sådan fortsætter du. Alle "cigarene" placeres på en plade med bagepapir. Spray overfladen med lidt olivenolie og bag dem ca. 20 min. ved 200 grader til gyldne og sprøde-

Ovehæld couscous med  kogende vand, tilsæt salt, og olie og rør rundt. lad stå tildækket evt. med en tallerken over en skål og et viskestykke over. Efter ca. 15 min. er de klar. Rør dem løse med en gaffel og bland med de øvrige ingredienser. Slut af med avokado i skiver vendt med lidt lime eller citrussaft.


Husk at du også finder mig på FACEBOOK.


Foto: Sara B. Hansen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar