onsdag den 4. maj 2016

Gulerodssuppe med røde linser, ristede græskarkerner og stegte champignon.

Foto; Sara B. Hansen.
Dejlig vegetarisk suppe her på vores kødfri onsdag :-) Den er også nem, hurtig og billig at lave så det er ren win win ;-)
Godt nok har det været lækker solskin og varmt i dag, men suppe smager faktisk skønt også på en varm dag - selvom mange herhjemme, måske mest forbinder suppe med efterår og vinter.
Sydpå spiser man jo masser af suppe også når det er varmt.
Jeg serverede ristede græskarkerner, champignon og brød "on the side", så kan man tage det man kan lide.


Foto; Sara B. Hansen.


Ingredienser 4 personer:

4 store gulerødder
3 skalotteløg
2 fed hvidløg
3-4 cm. ingefær(skrællet)
2 tsk. Herbamare grøntsagsboullion
1½ liter vand
2 dl. røde linser
1 spsk. stærk chilisauce
Saften fra en halv citron.
1 spsk. olivenolie

Tilbehør:
2 dl. græskarkerner
250 g. champignon

Desuden: Godt groft brød.

Skræl gulerødder og skær i grove tern. Pil løgene og hak dem(også hvidløget). Den skrællede Ingefær hakkes fint. Kom olien i en tykbundet gryde (gerne en der kan tåle stavblenderen), svits løg, hvidløg, ingefær og gulerødder til løgene er klare. Tilsæt vand, bouillon og røde linser og lad simre under låg til linser og gulerødder er møre. Blend til en jævn masse med stavblender - smag til med peber, chilisauce og citronsaft.

Rist græskarkernerne på en tør pande til de puffer op og begynder at tage lidt farve og blive sprøde. Hæld dem i en skål. 

Rens champignon og skær i kvarte. Svits dem på en pande i lidt smør eller olie. 

Server den varme suppe med tilbehøret.

Find mig også på Facebook.

Foto; Sara B. Hansen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar