mandag den 9. maj 2016

Chili con Chicken serveret med portobellosvamp.

Foto: Sara B. Hansen,
Denne smagfulde og lækre Chili con chicken, er så let på kalorier at den er lige ved at flyve - men smager bestemt ikke som en kedelig mager ret.
Jeg valgte at bruge kikærter da ikke alle herhjemme er så glade for Kidney bønner men alle kan lide kikærter.
Der er ca. 100 kcal pr. 100 gram så en rimelig god portion på 250 gram vælter bestemt ikke kaloriebudgettet. Hvis du er fuldstændig ligeglad med den slags- så kan du også bare lave den fordi den smager godt og så servere med ris eller tortillas, men faktisk synes jeg det var rigtig lækkert med portobellosvampen under.

Jeg hakkede selv  kyllingkødet lidt groft af kyllingbrystfilet (det var både en fordel i.f.t. pris og konsistens), ikke på kødhakker men bare i foodprocessoren med kniven.

Foto: Sara B. Hansen,

Ingredienser 4 personer:

600 g. kyllingbryst, hakket
200 g. gulerod
175 g. løg ( ca. 2) 
110 g. squash
1 rød chili med kerner
2 fed hvidløg
500. g. mosede tomater
1 lille tomatkoncentrat
1 dl. madlavningsfløde 8%
1 dåse  kikærter
2 tsk. grøntsagsbouillon, Herbamare
2 spsk. stærk chilisauce
2 tsk. spidskommen
2 tsk. oregano
1/4 tsk. cayenne peber
Salt og peber 

Svampe:
4 portobellosvampe
lidt olie
salt, peber
chiliflager

Evt. En lille klat skyr på toppen, drysset med lidt chiliflager og persille.

Foto: Sara B. Hansen,

Rens kyllingbrystfileterne og skær i grove stykker. Hak dem i foodprocessor med almindelig kniv, ikke alt for fint. Det må gerne have lidt konsistens.
Hak også Løg, gulerod, squash og chili relativt fint i food processor. Kom lidt olie i en sauterpande og svits grøntsagerne i ca. 3 min ved god varme, kom kyllingekødet ved og rør / hak godt i det, så det fordeles. Tilsæt krydderier, boullion, fløde og tomat samt kikærter og lad småsimre i ca. 30 min.

Rens svampene og spray lidt olie på dem krydres med chiliflager, salt og peber og bages i ovnen på en plade med bagepapir i ca. 20 min.

Anret Chili con Chicken ovenpå portobellosvampen, evt. en klat skyr eller creme fraiche(med den fedprocent du foretrækker) drys med lidt chiliflager og persille.

Find mig også på FACEBOOK.


2 kommentarer:

 1. Jeg synes også kidneybønner er melede og kedelige, så vi bruger altid sorte eller black eyed bønner i en chili con carne.

  De er aldrig melede, og især black eyed bønner er dejligt sprøde og også fine at putte i en salat. Jeg koger altid en hel pose ad gangen, så er det nemt lige at ryste den mængde ud, som man skal bruge. Og man kan fint bruge flere slags i en ret - det får den kun til at se mere spændende ud. Jeg kan ikke godt forlige mig med den væske, der er i dåserne. Den gør bestemt ikke noget godt ved bønnerne, mens de ligger i den.
  Elsebeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Elsebeth

   Tak for din hilsen - det er en god idé at blande bønnerne lidt, det vil jeg prøve og du har da selvfølgelig ret i at man bør koge en stor portion og fryse ned til en anden gang. I en travl hverdag hvor jeg ikke altid når den slags, kan kikærter og bønner fra Bonduelle godt gå an synes jeg. De har faktisk næsten skåret lagen helt væk i deres så de virker en anelse bedre end andre -men selvfølgelig er det et kompromis ;-)
   Kærligst Sara

   Slet