mandag den 21. marts 2016

Romkugler i påskefarve.

Foto: Sara B. Hansen.
Kagerester er geniale til romkugler og de smager så meget bedre og mere frisk end dem som du kan købe og som en ekstra bonus, så ved du lige præcis hvad der er i og kan sætte dit personlige præg på dem med mere eller mindre, kakao, vanilje, romessens m.m. Her er romkuglerne trillet i påskefarvet kokoskrymmel som endda også er i bedste stop madspild stil da de var tilovers fra  de fine påske cup cakes forleden.
Har du en kagerest som er ved at blive kedelig eller som du ikke kan nå at spise op, så væn dig til at smide den i fryseren, så du altid har til hjemmelavede romkugler, kajkager eller træstammer :-)

Foto: Sara B. Hansen.


Romkuglemasse:

Ca. 400 g. kagerester ( sandkage, chokoladekage, muffins det meste kan bruges)
3 store spsk. hjemmelavet hindbær marmelade
1 tsk. vaniljekorn. (Urtekrams tørrede) el. friske.
2-3 store spsk. kakao
2 spsk. romessens


Drys:

Kokosflager farvet med gul konditorfarve og tørret på et fad.

Først blev kage resterne kørt til smulder i foodprocessor, dernæst tilsættes alle øvrige ingredienser. Det gav en dej der var meget nem at arbejde med og forme. Blød, jævn og lækker men uden at klistre. Form til kugler og herefter trilles Romkuglerne trilles med let fugtige fingre og rulles i de gule kokosflager.

Husk at du kan finde mig og følge mig på FACEBOOK hvor jeg også deler opskrifter og ind i mellem laver små temaer eller genopfrisker gode opskrifter herfra mit madunivers :-)

Foto: Sara B. Hansen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar