onsdag den 23. marts 2016

Citronmåne med marcipan og citron & vaniljesirup.

Foto: Sara B. Hansen
En lækker hjemmelavet citronkage a la Citronmåne er bestemt ikke at kimse af - det smager overdrevet godt og den lækre citronsirup, gør kagen svampet, saftig og lækker på den helt rette måde. Sødme og syrlighed i skøn harmoni.
Perfekt afslutning på påskemiddagen serveret med en god kop kaffe eller te :)

Foto: Sara B. Hansen
INGREDIENSER:
150 g blødt smør
150 g rørsukker
100 g marcipan, Groftrevet
3 æg
1 æggeblomme
Skallen fra 2 usprøjtede citroner, revet fint.
100 g hvedemel
1½ tsk. bagepulver
1 dl kærnemælk

CITRONSIRUP
saft af 1 citron
25 g rørsukker
½ vaniljestang, kornene skrabet ud
CITRONGLASUR
saft af 1 citron
evt. 2 tsk. gul eller grøn frugtfarve
150 g flormelis
PYNT
Hakkede usaltede pistacienødder

Foto: Sara B. Hansen


Tænd ovnen på 185 grader. Beklæd bunden af springformen med bagepapir og klem den fast, smør kanterne med lidt smør eller brug en kageformsspray.
Pisk smør, rørsukker og marcipan sammen til en jævn masse med en elpisker. Tilsæt æg og æggeblomme lidt ad gangen, og pisk grundigt.
Riv citronskallen fint (gem citronerne, saften skal bruges senere). Bland mel, bagepulver og citronskal, og vend det i dejen. Rør kærnemælk i dejen til sidst. Fordel dejen i springformen, og bag kagen i ovnen i 35 minutter.

Citronsirup: Bland citronsaft, rørsukker og vanilje i en kasserolle, og bring det i kog. Lad det koge i 3-5 minutter under omrøring, til konsistensen er som sirup.
Tag kagen ud af ovnen, og prik huller i overfladen med en gaffel. Hæld den lune citronsirup ud over kagen, og lad siruppen trænge ned. Lad kagen afkøle helt.
Citronglasur: Rør citronsaft, konditorfarve og flormelis sammen til en tyk glasur, og smør den på kagen. Drys med hakkede pistacienødder. 

Find mig også på FACEBOOK.

Foto: Sara B. HansenIngen kommentarer:

Send en kommentar