tirsdag den 5. januar 2016

Kartoffelpizza med kyllingkebab (glutenfri).


Foto: Sara B. Hansen.


Denne pizza har en bund af revet kartofler og den smager virkelig, virkelig godt! Faktisk er der ingen tvivl om at det er en ny favorit herhjemme og i forhold til fyldet kan du gøre lige som du vil også vælge vegetarisk. Suppler gene med salat og tilbehør som kan kommes på ved bordet fx. små cherrytomater, rucola,marinerede artiskokker, rødløg, jalapenos .... Billedet er desværre taget i ret dårlig lys - men jeg håber du alligevel får lyst til at prøve :-)

Jeg har taget udgangspunkt i en opskrift fra Danpo som er lavet i samarbejde med julemærkehjemmet, jeg fik en lille julehilsen med bogen og der er bestemt opskrifter i som skal afprøves.

Ingredienser 4 personer:

Bund:
300 g. groft revne kartofler
2 store æg
2 spsk. rosmarin gerne frisk, hakket.
30 g. revet ost fx. emmentaler el. cheddar
1-2 spsk. kartoffelmel
1-2 tsk. groft salt (husk på ost også salter)
evt. lidt chiliflager

Topping:
2 spsk. rød chilipesto eller anden pesto
1 frisk mozzarella i skiver
250 g. Kyllingkebab (eller hvad du har lyst til at komme på)
1 rød snack peberfugt i ringe
½ spsk. oregano
½ spsk. basilikum

Friskt tilbehør fx.:
Rucola
Rødløg i skiver
Marinerede artiskokker
cherrytomater
Oliven 
Jalapenos

Tænd ovnen på 200 grader. Riv kartoflerne groft og pres lidt væske fra ved at kramme det. Kom i en skål. Bland med de øvrige ingredienser. Kom bagepapir på en plade fordel kartoffelmassen på bagepairet i en ca. 1 cm tyk rund cirkel. Bag den i ca. 20 min i ovnen til fast og let gylden, sprød.

Fordel pesto ovenpå og bred det ud med en ske. Fordel mozzarella i friske skiver, kom rød peber i ringe på, fordel kyllingkebab ( eller andet valgt fyld) ovenpå, drys med oregano/basilikum,sæt ater i ovnen i ca. 15 min.

Server med det friske tilbehør ved bordet, så hver især kan komme det ovenpå som de kan lide.

Find mig også på FACEBOOK.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar