torsdag den 1. oktober 2015

Æblemarmelade med Ingefær, vanilje og citron.

Foto: Sara B. Hansen
Æblemarmelade smager rigtig dejlig og er en god måde at udnytte havens æblehøst på eller hvis du blot som jeg, har været heldig at få nogle æbler forærende. Det er også fint at bruge nedfaldsæbler eller dem der ikke er helt friske og pæne mere. Opskriften her er med 1 kilo æbler- det var hvad jeg havde men du kan jo bare gange opskriften op :-)
Min mand synes forresten at den er rigtig god til ost også, jeg spiser sjældent marmelade og ost sammen, så det kan jeg ikke udtale mig om - men den smager skønt på nybagt brød til en kop te eller kaffe!

Foto: Sara B. Hansen

Ingredienser:

1 kilo æbler - gerne lidt syrlige (skrællet og renset vægt)
1 vaniljestang flækket og kornene skrabet ud (stangen koges også med)
500 g. syltesukker
2 tsk. friskrevet Ingefær
saften af 1 citron
1½ dl vand

Foto: Sara B. Hansen

Alle ingredienser kommes i en gryde og koges op. Æbler skal ikke koge lige længe, det kommer an på hvilken sort og hvor grov du vil have marmeladen.
Vil du gerne have store hele stykker i  skal du ikke koge den helt så længe som hvis du ønsker en lidt mere jævn masse. 20-25 min. under låg er ikke helt ved siden af.
Rør jævnligt. Når den har den ønskede konsistens, fjernes vaniljestangen og æblemarmeladen hældes på helt rene glas. jeg skolder med kogende vand. Det er ikke min erfaring at der er behov for at tilsætte Atamon eller skylle glassene med det. Men man kan vælge det hvis man vil sikre god holdbarhed. Som sagt har jeg dog aldrig problemer med det og sukker konserverer jo også, så når bare glassene er pinligt rene skulle det nok gå.

Find mig også på FACEBOOK.

Foto: Sara B. Hansen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar