Foto: Sara B. Hansen |
Min mand synes forresten at den er rigtig god til ost også, jeg spiser sjældent marmelade og ost sammen, så det kan jeg ikke udtale mig om - men den smager skønt på nybagt brød til en kop te eller kaffe!
Foto: Sara B. Hansen |
Ingredienser:
1 kilo æbler - gerne lidt syrlige (skrællet og renset vægt)
1 vaniljestang flækket og kornene skrabet ud (stangen koges også med)
500 g. syltesukker
2 tsk. friskrevet Ingefær
saften af 1 citron
1½ dl vand
Foto: Sara B. Hansen |
Alle ingredienser kommes i en gryde og koges op. Æbler skal ikke koge lige længe, det kommer an på hvilken sort og hvor grov du vil have marmeladen.
Vil du gerne have store hele stykker i skal du ikke koge den helt så længe som hvis du ønsker en lidt mere jævn masse. 20-25 min. under låg er ikke helt ved siden af.
Rør jævnligt. Når den har den ønskede konsistens, fjernes vaniljestangen og æblemarmeladen hældes på helt rene glas. jeg skolder med kogende vand. Det er ikke min erfaring at der er behov for at tilsætte Atamon eller skylle glassene med det. Men man kan vælge det hvis man vil sikre god holdbarhed. Som sagt har jeg dog aldrig problemer med det og sukker konserverer jo også, så når bare glassene er pinligt rene skulle det nok gå.
Rør jævnligt. Når den har den ønskede konsistens, fjernes vaniljestangen og æblemarmeladen hældes på helt rene glas. jeg skolder med kogende vand. Det er ikke min erfaring at der er behov for at tilsætte Atamon eller skylle glassene med det. Men man kan vælge det hvis man vil sikre god holdbarhed. Som sagt har jeg dog aldrig problemer med det og sukker konserverer jo også, så når bare glassene er pinligt rene skulle det nok gå.
Find mig også på FACEBOOK.
Foto: Sara B. Hansen |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar