mandag den 6. juli 2015

Koldhævede rugboller med tranebær.

Foto: Sara B. Hansen.
Disse boller er rigtig skønne og grove på den gode måde - de soltørrede tranebær gør dem ekstra lækre. Man kan evt. erstatte tranebær med valnødder eller lave en blanding af de to, det er også lækkert! De er fine både til morgenmad eller til mellemmåltid/eftermiddagskaffen.
Jeg bruger surdej kombineret med lidt gær- men du kan vælge at lave kun med gær hvis du ikke j´har en surdej og ellers kan du nemt lave dig en surdej se denne OPSKRIFT.

Ingredienser ca. 15 stk.:

20 g. gær
2 dl. surdej
6 dl. koldt vand
2½ tsk. groft salt
2 tsk. honning
4 dl. rugmel
5 dl. hvedemel
50 g. tørrede tranebær

Rør gær og surdej sammen med lidt af vandet og tilsæt derefter resten af vandet samt salt og honning. Rør rugemel og tranebær i og derefter hvedemelet lidt af gangen til en rimelig tyk dej der dog stadig er til at røre i. Lad hæve koldt natten over. Næste morgen formes boller med en ske og sættes på plader med bagepapir. Pensles med vand.
Bages i en 200 grader varm (varmluft) ovn i ca. 17 min. Lad køle på rist.

Find mig også på FACEBOOK.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar