onsdag den 10. juni 2015

Vegetarisk Curry med nye kartofler og ærter.

Foto: Sara B. Hansen.
Dette er en rigtig lækker vegetarisk sommeret, hvor de dejlige nye danske kartofler og ærter er kommet langt væk fra den danske muld og vanlige selskab og i stedet er kommet ud at svinge, med en masse lækre indiske krydderier i en dejlig cremet sauce. 

Foto: Sara B. Hansen.


Ingredienser 4 personer:

1 kilo nye kartofler, skrabet 
2 løg, skåret i halve skiver
1 fed hvidløg, finthakket
1 spsk. olivenolie
2 røde chilifrugter, uden kerner i tynde skiver
4 cm. Ingefær, skrællet og finthakket
2 tsk. hele kommen
1½ tsk. madras karry
1 tsk. gurkemeje
Salt og peber
Saften fra en lime
5 dl. yoghurt naturel
1 lille håndfuld koriander, hakket
3 dl. grøntsagsbouillon
300 g. friskbælgede ærter (alternativt fra frost)
Evt. 1 spsk. maizena, rørt ud i lidt vand.
Evt. friske grønne bønner kogt 6 min. i saltet vand.

Til servering:
Lime både
Friskhakket koriander
Naanbrød
Mango chutney

Foto: Sara B. Hansen.

Start med at svitse løg og hvidløg bløde i olie i en god sauterpande, de skal ikke tage farve men blot stå og småsyde i 10-15 min. Herefter tilsættes finthakket ingefær, chili og alle krydderier (minus salt som først skal tilsættes til sidst) og svitses med i et par minutter. Tilsæt nu limesaft, kartofler, yoghurt, frisk koriander og bouillon. Læg låg på og lad småsimre ca. 40 min. ved lav varme til kartoflerne er møre, tilsæt ærterne og lad simre med i 5 min. 
Du kan evt. jævne saucen lidt, både fordi den har en tendens til at skille lidt (syre fra lime og base fra yoghurt) det homogeniseres igen hvis den jævnes lidt- men også fordi den ellers kan være en smule tynd i det til min smag.
Kog evt. bønner og  server med det ønskede tilbehør fx. bønner, mango chutney, naan eller lignende brød. 

Find mig også på FACEBOOK.

Foto: Sara B. Hansen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar