søndag den 7. juni 2015

Appelsin- og passionsfrugt mousse.

Foto: Sara B. Hansen.
Denne friske og lækre eksotiske mousse, med smag af passionsfrugt og appelsin, er en rigtig lækker og festlig dessert og ikke særlig svær at lave.
Blot skal man have tid til at den kan sætte sig og stå på køl i mindst 4 timer. 

Foto: Sara B. Hansen.

Opskrift 10 personer:

3 blade husblas
10 passionsfrugter
3 dl. piskefløde
Saften fra to øko. appelsiner + skal fra 1.
5 æg, pasteuriserende.
2 æggeblommer, pasteuriserende.
1½ dl. rørsukker

Pynt: kerner fra 2 passionsfrugter + chokoladesnirkler
af mørk chokolade, drysset med kakaonibs.
Foto: Sara B. Hansen.

Læg husblas i blød i koldt vand. Tag kernerne ud af passionsfrugterne og passer dem gennem en sigte ved at røre i dem med en ske og presse lidt, således at kernerne sis fra. Pres appelsinerne og bland saften med passionsfrugtjuicen tilsæt revet skal fra 1 appelsin. 
Pisk fløden til skum og sæt til side. Pisk æggeblommer, hele æg og sukker til en skummende og lys æggesnaps.Tilsæt applsin og passionsfrugtjuicen, mens du fortsat pisker.
Tag husblas med det vand der følger med op af vandet og smelt det ved svag varme i en kasserolle på komfuret. Bland den smeltede husblas med 1/4 af æggemassen. Vend dernæst med resten af æggemassen, ved til sidst med flødeskummet med en dejskraber og lette bevægelser, så luften ikke slås for meget ud. Hæld på glas og lad stå på køl i mindst 4 timer.
Smelt chokoladen og kom på en lille frysepose, klip hul i hjørnet. Lav små snirkler med chokoladen på et stykke bagepapir, drys med kakaonibs og sæt på køl så de kan stivne. Herefter løsnes de let fra papiret. Ved servering lægges to teskefulde passionsfrugtkerner på midten og der stikkes en chokoladesnirkel i.

Husk at du også finder mig på FACEBOOK

Foto: Sara B. Hansen.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar