mandag den 25. maj 2015

Krydrede oksekødboller i tomatsauce med kokos serveret med blomkålsris.

Foto: Sara B. Hansen.
I denne opskrift, har der virkelig sneget sige en masse gode grøntsager ind. Det er som sådan ikke fordi de skal skjules, men bare fordi det er en god måde at få ekstra mange grøntsager proppet i maden. Alle synes godt om retten herhjemme. Det er en større portion så der er måske mad til to dage. Men du kan evt. variere den lidt ved at spise retten med blomkålsris den ene dag og så lave nudler, stegt spidskål eller grønne bønner som tilbehør den næste dag ( eller hvad du nu kan lide).

Foto: Sara B. Hansen.

Opskrift 6 personer:

Kødboller:
800 g. hakket oksekød 4-6 % fedt (men andet kan også bruges)
1 æg
½ squash
2 fed hvidløg
1 rød peberfrugt
to løg
2 røde chilifrugter u. kerner
En stor håndfuld mynte
En stor håndfuld basilikum eller persille
Salt og Peber
3 spsk. Pofiber
Evt. lidt Ingefær hvis du kan lide det.

Sauce:
3 skalotteløg
1 fed hvidløg
1 tsk. honning eller sukker
500 ml. tomat pasatto, karton
3 dl. oksebouillon
1 dåse kokosmælk (ikke light)
Friskkværnet peber
400 g. wokgrønt fra frost

Tilbehør :
1 blomkål
1 lime

Salat:
1 lille spidskål, fintstrimlet
3 gulerødder groft revet
1 pakke sukkerærter, skåret i strimler
Dressing:
saft af ½ limefrugt
3-4 spsk.olivenolie
2 tsk. honning
1 par Kværn af "Holms krudt fra lommen"
Salt og peber
Foto: Sara B. Hansen.

Kødboller:
Start med at blende løg, hvidløg, squash, krydderurter, chili, peberfrugt og evt. ingefær til en finthakket masse, bland med kødet og de øvrige ingredienser og lad farsen trække 1 times tid.
Form herefter kødboller på størrelse med en stor valnød.

Sauce: Svits de finthakkede skalotteløg i lidt olie i en stor sauterpande. Tilsæt tomatpassato og okseboullion, sukker, salt og peber samt knust hvidløg og lad det reducere lidt,  Tilsæt kokosmælk.

Kom forsigtigt kødbollerne deri, så vidt muligt i et lag, skru ned på middel varme og læg låg på. Saucen skal ikke bulderkoge men blot stå og småsnurre lidt. Lad dem passe sig selv i 15 min. inden du forsigtigt rører i dem Rører du i dem inden de er blevet faste, vil de kunne gå i stykker. Men kan du holde dig fra at røre, er det en god måde at tilberede dem på, da både sauce og kødboller får smag af hinanden, når de koges deri. Efter 15 min tilsætter du også den frosne pose med wokgrønt. Lad retten koge videre til den har fået  ialt ca. 25 min. og evt. kan den stå at trække lidt med låg på, mens blomkålsris m.m. gøres klar.

Blomkålsris:
Riv blomkålen groft og kom i en sigte. Kog ca. 1,7 dl.  vand og hæld det over risene. Lad dryppe af og vend dem med saften fra ½ limefrugt.

Salat:
Snit, spidskål, gulerødder og ærter og ryst/pisk dressingen sammen og ved det hele godt sammen lige inden servering.
Foto: Sara B. Hansen.

Husk at du også finder mig på FACEBOOK.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar