torsdag den 23. april 2015

Nem vegetarisk nudelret.

Foto: Sara B. Hansen.
I går fik vi en dejlig nem ret med nudler, Soy4you og æg. Onsdag er jo kødfri dag hjemme hos os og det er faktisk ikke særlig svært at finde alternativer til kød. Mine børn er ret glade for soy4you, der ligner hakket kød men er lavet af soya. Det er godt til fx. tortilla og tacofyld, nudelretter, pizza topping, pastakødsauce og meget mere....Jeg bruger altid fuldkornsnudler af hensyn til sundheden bruger jeg 50% nudler og 50% spidskål eller hvidkål. Børnene opdager ingen gang at der er kål i.


Foto: Sara B. Hansen.Ingredienser 4-5 personer

1 pakke fuldkornsnudler
2 spk. sesamolie
1 spidskål, fintstrimlet
1 pakke 450 g. øko. wokgrønt (frost)
1½ dl. sojasauce Kikkoman (glutenfri)
1 dl. Wok sauce (kikkoman)
1 fed hvidløg, hakket fint
1 løg hakket fint
1 pose mørk soy4you (granulat)
2½ dl. grøntsagsbouillon
1 spsk god karry
2 æg
1½ spsk.vand
lidt salt og peber

Start med at komme soy4you i en skål og kom den kogende bouillon over. Lad det trække til vandet er absorberet og grynene kan flages op med en ske eller gaffel. Kog en pakke nudler efter anvisning på pakken, dræn vandet fra, skyl med koldt vand og vend med 1 spsk. sesamolie. Sæt til side.

Varm en wok op med ca. 1 spsk. olie og svits karry nogle sekunder, tilsæt løg og hvidløg lad svitse 2 min. tilsæt soy 4 you samt wokblandingen og lad svitse uderligere 5 min. Kom soya og woksauce ved og vend med nudlerne. Lad retten varme igennem.
Pisk imens æg og vand sammen med lidt salt og steg det som en omelet på en pande, Når den er fast skæres den i strimler eller tern.
Jeg bruger faktisk selv sådan en silikoneomeletform fra Lékué som man bare sætter i mikroovnen i 2,5 min. ( den bruger jeg og børnene også om morgenen) det gør det super nemt. Ægget vendes i retten og så er den klar til servering.

Husk at du også finder mig på FACEBOOK.


Foto: Sara B. Hansen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar