tirsdag den 28. april 2015

Lækre mini lagkager med citroncreme, lakridssstrejf og hindbær.

 Foto: Skovdal.dk/Stine Christiansen 
I søndags var jeg til et virkelig hyggeligt blogarrangement med Karen Volf hvor kogebogsforfatter, madskribent og foodstylist Cecilie Svensson kom med et inspirerende oplæg. Jeg kom efterfølgende i i gruppe med to søde og dygtige piger Anna som har bloggen Anna-mad og Sabrina der har bloggen With love and Sugar .
Vi skulle lege og improvisere og det blev til tre forskellige desserter/ kager. Jeg håber meget at de måske skriver opskriften på "cheesecake uden ost på deres blog (for jeg var kun lidt med på sidelinjen der :-)) den var med citron og mynte marinerede jordbær og bare så lækker!! 
Vi lavede også disse søde og sommerlige minilagkager som varmt kan anbefales.
Jeg prøver at angive opskriften så præcist som muligt- men da vi jo improviserede og skulle nå det på tid, blev alt ikke målt af i præcise mål. Jeg er dog sikker på at du vil kunne fremtrylle meget fine kager og selv smage til og vurdere! De fantastiske billeder blev taget af en professionel fotograf ( så fedt at have hende med!)  Stine fra Skovdal.dk. 



 Foto: Skovdal.dk/Stine Christiansen 


 Foto: Skovdal.dk/Stine Christiansen 

Ingredienser til 14 minilagkager.

Citroncreme:
2½ dl. fløde pisket til skum
2 dl. skyr
3-4 spsk. lemoncurd
revet skal af ½ øko citron
1 tsk. rålakridspulver
175 g. hakkede valnødder

I lagene:
4 pakker lagkagebunde, udstukket til 42 små bunde
2 dl. knuste makroner
1 glas god øko hindbærmarmelade

Pynt:
14 hele friske hindbær
1½ dl. friske moste hindbær
2 dl piskefløde
14 mynteblade
Hakkede pistacienødder


 Foto: Skovdal.dk/Stine Christiansen 

Start med at stikke lagkagebundene ud til ialt 42 små fine bunde, så du kan lave j´hver kage i tre lag.


 Foto: Skovdal.dk/Stine Christiansen 
 Foto: Skovdal.dk/Stine Christiansen 

Pisk de 2½ dl. føde til citroncremen rimelig stiv, vend med lemoncurd samt skyr og smag til med citronskal, rålakrids og tilsæt de hakkede valnødder. Smør lidt hindbærmarmelade på den ene bund, herpå kommes citroncreme og knuse makroner, så en bund mere og samme fremgang med hindbærmarmelade , citroncreme og makron. Den sidste bund lægges på toppen. Lav alle kagerne på denne vis.
 Foto: Skovdal.dk/Stine Christiansen 

Pisk føde til pynt, mos hindbær og kom dem i flødeskummet, vend et par gange rundt- men ikke så det blandes helt.
Kom i en sprøjtepose med mellemstor stjernetylle og sprøjt udefra og ind mod midten i en cirkelbevægelse. Drys med hakket pistacie og sæt et mynteblad sammen med et flit friskt hindbær på toppen. Mums- så sommerligt og fint og perfekte til en god kop kaffe eller the,
 Foto: Skovdal.dk/Stine Christiansen 
Ovenfor ses en masse dejlige og engagerede bloggere i gang med at eksperimentere!

Husk at du også finder mig på FACEBOOK


 Foto: Skovdal.dk/Stine Christiansen




 
 Foto: Skovdal.dk/Stine Christiansen 
Ja, der må vist gerne frådses lidt med billederne, når de er så lækre som de her :)

 Foto: Skovdal.dk/Stine Christiansen 
Der planlægges og vendes idéer :-)

3 kommentarer:

  1. Tak for en rigtig hyggelig dag Sara!
    - jeg er stadig lidt skuffet over, at vi ikke vandt ;)
    kh Anna

    SvarSlet
    Svar
    1. Selv tak Anna, ja jeg synes nu også vi kom med nogle vinderopskrifter :-) Kh Sara

      Slet
  2. Jeg siger også tak for en rigtig hyggelig dag og er stadig lidt fornærmet over at vi ikke vandt haha ;-)
    Kh

    SvarSlet