tirsdag den 6. januar 2015

Mexicansk tunbøf med majs og chili serveret med salsa og fritter af søde kartofler.



Foto: Sara B. Hansen.
En lækker og lidt anderledes måde at få fisk på og godt til en dag hvor man ikke har fået købt ind, da mange af ingredienserne er noget der holder sig godt og er en del af basislageret. 
Hvis du ikke er til søde kartofler kan retten også fint serveres med almindelige ovnstegte kartofler og salat. 
Jeg brugte bare en chunky købesalsa af medium styrke er du ambitøs og har god tid kan du selvfølgelig også vælge at lave denne selv. Meeeeen der er jo også altid lidt andet man skal nå ik?


Foto: Sara B. Hansen.


Ingredienser 4 personer:

Tunbøffer:
100 g. daggammelt hvidt brød ( jeg brugte faktisk fuldkornsbrød og det fungerede fint)
3-4 forårsløg, hakket fint
1 rød chili uden kerner, hakket fint
1 dåse søde sprøde majs ca. 150 g.
2 dåser ( á 185 g.) tun i vand, drænet
1 æg
40 g. revet cheddarost
Salt og friskkværnet peber
Lidt citronolivenolie

Ovnstegte søde kartofler:
2 store søde kartofler(1 kilo), skrællet og skåret i stave
2 spsk. Olivenolie
1 spsk. flagesalt

1 glas medium stærk chunky salsa

Tilbehør: Blandet salat


Foto: Sara B. Hansen.


Kør det daggamle brød til krummer i en foodprosessor, kom i en skål. Hak derefter majskorn groft og kom også dem i skålen. Hak chili og forårsløg og kom også disse ned i skålen. Bland med drænet tun, revet ost, salt, peber og æg og rør farsen godt sammen. den skal være fugtig i det med samtidig fast og til at forme til flotte bøffer.

Vend de søde kartofler med olie og salt og spred dem ud på en plade med bagepapir og bag i ovnen ved 200 grader til de begynder at få farve og er møre ca. 25 min.

Server med salsa og salat.


Foto: Sara B. Hansen.


Find mig også på FACEBOOK.


Foto: Sara B. Hansen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar