søndag den 9. november 2014

Avokadosalat med appelsin og krydrede cashewnødder.

Foto: Sara B. Hansen.
Denne skønne salat er en variant over en opskrift fra "Meyers salatværksted"og den smager simpelthen så skønt. Jeg brugte en blanding af mini romainesalat og Rucola, men frisée eller Mizuna er også lækkert. Lav endelig ekstra nødder de smager helt vildt godt- også bare som snack. Jeg lavede både mandler og cashewnødder.

Foto: Sara B. Hansen.

Salat til 6 personer:

Krydrede nødder:

80 g. cashewnødder
½ tsk. røget paprika
½ tsk. salt
1 knivspids spidskommen, stødt
1 knivspids stødt chili
½ tsk. hvidløgspulver
½ dl. vand

Salat:

1 bakke rucolasalat, skyllet og slynget
2 mini romaine, skyllet, slynget og strimlet
2 små rødløg i skiver
1 god håndfuld kørvel
2 modne avokadoer i både (vend dem med lidt appelsin eller citronsaft)
3 store appelsiner skåret i fileter 

Dressing:

Saft fra endeskiverne af appelsinen ca. ½ dl
2 spsk. citronsaft og evt. lidt revet skal (øko. citron)
4 spsk. olivenolie
salt og peber
1½ tsk. honning
Evt. lidt halkkede basilikumblade

Vend nødder med krydderier og vand så de er godt dækket. Bred ud på en bageplade med bagepapir og sørg for de er fordelt, så der er lidt luft i mellem dem. Bages ved 130 grader i ca. 1 time og 15 min. vend dem lidt rundt undervejs. Lad afkøle.
Anret salatbladene i en servingsskål / fad bland med løg, kørvel, appelsinfileter og avocado i både og rør dressingen sammen. Lige inden servering kommes dressingen på og de sprøde lækre nødder drysses over.


Find mig også på FACEBOOK.

Foto: Sara B. Hansen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar