fredag den 19. september 2014

Chokoladekage med sorte bønner og mandler (glutenfri).

Foto: Sara B. Hansen.
Denne virkelig skønne kage har jeg tidligere bagt, men denne gang er den lavet med kokosolie og der er tilsat hakkede mandler. Mums den smager altså forrygende godt og får den lækreste luftige, konsistens og dejlig dyb chokoladesmag. Vi fik den med hindbærcoulis. Ps. INGEN vil kunne smage at der er bønner i- så du kan roligt prøve!


Bagt i springform med hul
(28 cm i diameter):

200 g. bønner på dåse (eller udblødte og kogte)både hvide og sorte kan bruges
100 g. kokosolie
100 g. rørsukker (el. sukrin/stevia svarende til 100 g)
100 g. smeltet mørk chokolade
1 tsk. tørrede vaniljekorn
1 nip salt
½ dl. kakao
1 tsk. bagepulver
½ tsk natron
5 æg
100 g. hakkede mandler

Tilbehør: Flormelis, hindbærcoulis

Blend bønner til en galt masse og tilsæt kokosolie samt sukker, blend yderligere til glat og samlet. Smelt chokoladen og tilsæt det mens den blendes. Bland Kakao, natron, bagepulver og vanilje og tlsæt skiftevis med æggene som kommes i et af gangen, ven de hakkede mandler i.
Fyld i en smurt springform og bag ved 180 grader i 25-30 min. prik med en kødnål for at tjekke at den har nok. Lad køle. Kom ca. ½ tsk flormelis i en lille sigte og sigt det over. Server evt. med coulis, is eller frisk frugt til,så bliver det en dessertanretning.

Find mig også på FACEBOOK.


Foto: Sara B. Hansen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar