onsdag den 9. juli 2014

Laber spidskålslaw med grillet laks.

Foto: Sara B. Clausen.
Skøn, lækker, hurtig og sund aftensmad som passer godt på en varm sommeraften. Jeg synes ofte at det egentlig er nok med en god salat med lidt fisk eller kød til eller i, her i varmen har man mest lyst til at spise let mad. Salatopskriften blev jeg inspireret til af nyhedsbrevet fra SÆSON- men jeg har lavet en mere fedtfattig version med cremefraiche 5%. Det fungerer helt fint for mig.

Foto: Sara B. Clausen.


Ingredienser:

Slaw:
1 lille spidskål, fintsnittet
3-4  gulerødder, groft revet
3 stængler bladselleri, fine skiver
10 abrikoser, hakket
1 håndfuld friskhakket bredbladet persille
Dressing:
1½ dl. cremefraiche 5%
1 spsk. hvidvinseddike el. citronsaft
2 tsk. sukker
Salt og peber
1½ tsk. knust spidskommen

Laks:
2 laksesteaks
2 spsk. olivenolie
Tørret estragon
Salt og friskkværnet peber
½ citron, saften

Foto: Sara B. Clausen.

Klargør alle grøntsager og hak abrikoserne og kom det i en skål. Rør dressingen sammen og vend den med grøntsagerne. Drys med hakket persille.
 vend laksen i olie, estragon salt og peber og  grill den ca. 3 min på hver side tjek at den er fast og flager let, den skal ikke steges tør. Laver du den på en grillpande kan du lade den hvile lidt på den varme pande hvis den lige har knap nok. Klem citronsaft over og server med spidskålslaw.

Find mig også på FACEBOOK:

Ingen kommentarer:

Send en kommentar