lørdag den 14. juni 2014

Picnicbrød med krydret fyld.

Foto: Sara B. Clausen.
Dejlige Empanada lignende sager, som jeg bare kalder "picnicbrød", Vi havde dem med til en Tivoliudflugt. Det er dejligt nemt at have med på en tur og er altid en succes. Kan også sagtens bruges i madpakken eller som aftensmad med salat til. Der bliver en del ud af denne portion men vi var også 8 personer. Man kan selvfølgelig sagtens halvere hvis man er færre personer.


Foto: Sara B. Clausen.
Foto: Sara B. Clausen.

Foto: Sara B. Clausen.


Ingredienser:

Fyld:
1000 g. Hakket svinekød
2 løg, tern
2 fed hvidløg, presset
2oo g. chorizo i tern
650 g. grøntsager ( evt frost- jeg brugte bare en Nettoblanding med gulerod, ærter, peberfrugt, majs og broccoli)
1 rød frisk chil u. kerner, hakket
2 tsk. Sambal Olek
2 spsk. Græsk krydderiblanding (Santa Maria)
2 spsk. Teriyaki
1 lille dåse konc. tomat
Salt og peber
Evt. en pose revet ost ( men kan udelades)

Dej:
8 dl. lunken vand
50 g. gær
15 g. salt
3-4 spsk. Rapsolie
300 g. fuldkornsmel
Ca. 800 g. hvedemel

Til pensling:1 æg pisket sammen med 3-4 spsk. vand


Foto: Sara B. Clausen.


Rør gæren ud i  lunkent vand. Tilsæt salt, olie og fuldkornsmel samt hvedemel til dejen har ønsket konsistens og ælt dejen godt igennem. Lad hæve under fugtigt klæde i ca. 1 time.
Lav imens fyldet til picnicbrødene. Svits løg, chili og chorizo godt. Tilsæt det hakkede kød og svits det godt igennem,tilsæt Grøntsager, sambal olek, teriyaki og krydderier og svits i yderligere nogle minutter. Tilsæt en dåse koncentreret tomat. Smag til og lad det køle lidt. Del dejen i ca. tre klumper og rul dem ud en af gangen som til en pizza. Brug en skål af passende størrelse med en lidt skarp kant og stik runde cirkler ud. Pensles rundt i kanten med æggeblanding. Fyld kødblandingen på den ene halvdel men lad ca 1½ cm være fri til kanten, kom evt. en smule revet ost på. Fold den anden dejhalvdel henover og pres kanten sammen med en gaffel. Pensles med æggemasse.
Bages ca. 12-15 min ved 200 grader.

Find mig også på: FACEBOOK


Foto: Sara B. Clausen.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar