torsdag den 13. februar 2014

Skønne fastelavnsboller med cremefyld og skovbær-/marcipanfyld.

Foto: Sara B. Clausen.
Vi har fået en ny tradition herhjemme med at lave fastelavnsboller i vinterferien- måske fordi man har lidt bedre tid da :-) Så ryger der et par poser i fryseren (uden pynt) til senere. De er hurtige at tø op, lune og så pynte når man har brug for dem og smager som nybagt.
Denne opskrift giver mindst 24 stk. lidt afhængigt af hvor store man laver dem.

Foto: Sara B. Clausen.


Ingredienser
3 dl.mælk
150 g, smør
50 g. gær
2 små æg
1 tsk salt
3 spsk sukker
1 tsk. kardemomme
600-700 g. hvedemel

Fyld 1: Vaniljecreme:
2 æg
3 spsk sukker
2 spsk Maizena
2 dl. sødmælk
kornene af en stang vanilje

Fyld 2: Marcipan og skovbær syltetøj
Hjemmelavet syltetøj af skovbær og syltesukker (anvisning på pakken) eller købt.
God marcipan i tern.

Foto: Sara B. Clausen.

Foto: Sara B. Clausen.

Foto: Sara B. Clausen.

Desuden: Sammenpisket æg til pensling og glasur evt. rørt med kakao. Jeg brugte flormelis med kakao og jordbær fra Dansukker, som jeg havde nogle pakker liggende fra.

Lun mælken i en kasserolle og lad smøret smelte deri, Hæld det i en skål og lad køle til håndvarmt. Rør gæren ud i mælken.Tilsæt æg, salt og sukker samt kardemomme og det meste af melet, ælt resten i til det har en blød men rimelig håndterbar konsistens. Det kan være du skal bruge lidt mere eller lidt mindre mel end anført.
Lad dejen hæve lunt og tildækket i en times tid.

Lav vaniljecremen ved at piske alle ingredienser sammen i en gryde og varme op under kraftig omrøring til den tykne. Kom i en skål og drys med sukker, så den ikke trækker skind.

Del dejklumpen i ca. 3 og rul dem herefter ud i firkanter. Skær på langs og tværs så du får firkantede stykker til bollerne.

Placer en skefuld creme på midten af halvdelen af bollerne og lav den anden halvdel med skovbær og marcipan.

Fold hjørne mod hjørne og klem dejen godt sammen så fyldet bliver derinde. Placer med samlingen nedad på pladen.

Lad bollerne efterhæve i ca- 30-40 min. Varm ovnen op til 200 grader. Inden bagning pensles fastelavnsbollerne med et sammenpisket æg. Bages 10-15 min. til gyldne. Lad køle på rist, inden de pyntes med glasur.

Find mig også på Facebook lige her: https://www.facebook.com/pages/Saras-Madunivers/194466280689345

Foto: Sara B. Clausen.

2 kommentarer:

  1. Mm, de smager simpelthen så godt og er nemme at lave. Det eneste problem jeg har haft, de gange jeg har lavet dem, er at noget at fyldet ryger ud i ovnen - jeg synes ellers jeg samler dem rigtig godt!
    Men lækker, lækker opskrift :)
    Kh. Rikke

    SvarSlet
    Svar
    1. Kære Rikke, hvor er det dejligt at høre :-) Jeg synes normalt det går fornuftigt men der er nok altid en eller to det løber lidt ud af :) Kh Sara

      Slet