mandag den 18. november 2013

Små græskarstykker - gode til madpakken.

Foto: Sara B. Clausen.
Lækre små brød med hakkede græskarkerner på toppen. man kan sagtens vælge at lave almindelige store boller af dejen- men jeg synes bare at de her lidt mindre brød som er stukket ud med et glas med en skarp kant er fine og passer godt til at have med i madpakken.

Foto: Sara B. Clausen.


Ingredienser  30 stk. :

50 g. gær
2 dl. græsk yoghurt 2%
7 dl. lunken vand
1 spsk. salt
1 spsk. mørk sirup
250 g. Durummel
100 g. Hvedeklid
500 g. Hvedemel

Desuden: sammenpisket æg og hakkede græskarkerner.

Rør gæren ud i lidt af den lunkne vand, tilsæt resten af vandet og yoghurten samt salt og sirup. Rør de forskellige  typer mel i lidt af gangen til dejen er smidig og god. Start med durummel og hvedeklid og kom så hvedemel i til dejen er til at arbejde med.
Lad dejen hæve en time og rul den herefter ud til en tykkelse på ca. 4 cm. og stik dem ud med et glas, eller form almindelige boller hvis du hellere vil det.
Lad dem efterhæve i 1 times tid. Pensles med æg og drysses med hakkede græskarkerner. bages 12-15 min ved 200 grader i en forvarmet ovn.

Foto: Sara B. Clausen.
Find mig også på Facebook:https://www.facebook.com/pages/Saras-Madunivers/194466280689345?ref=hl

Ingen kommentarer:

Send en kommentar