onsdag den 14. august 2013

En skøn tomatsalat i solens farver og lækre grillede majs med chili/citrongræs og hvidløgssmør.


Foto: Sara B. Clausen.
Denne lækre salat og de virkelig gode majs udgjorde tilbehøret til den lette variant på grillen- en indkøbt grillmedister, som ikke desto mindre smagte ganske glimrende i det gode selskab. Desuden blev nogle kogte kolde kartofler vendt på panden med en rest af kryddersmøren fra majskolberne og herefter blev de sprødstegt færdige i ovnen.

Foto: Sara B. Clausen.
4 pers:

Salat:
400 gram blandende små tomater (gule, orange, røde)
1 potte basilikum
2 rødløg
1 bakke små mozzarellakugler (fås billigst i Lidl)
Salt og friskkværnet peber

Dressing:
2 spsk. honning dijon sennep
2½ spsk. hvid balsamico
5 spsk. god olivenolie
½ fed knust hvidløg
Salt og peber
evt.. lidt flydende honning

Grillede majs
4 majskolber
40 g. smør
1 spsk. chiliflager
1 spsk. tørret citrongræs(Urtekram)
1 fed hvidløg knust el. 1 tsk. tørret
Salt og peber

Salat: halver tomaterne og kom dem i en skål, rens og skær rødløg i halve som herefter skæres i tynde skiver. Pluk basilikum bladene og kom alle ingredienser i salatskålen og vend sammen. Evt. kan minimozzarella skæres i halve for at "spare lidt på dem". De er altid meget populære herhjemme!
Rør dressingen sammen og hæld over lige inden servering.

Majskolberne renses for blade og tråde og smør røres med krydderier og gnides herefter på majskolberne. Steg dem gerne i en foliebakke på grillen så de kan være på længe og blive flot gyldne og dejligt søde i smagen. Grill dem i mindst 15 min. ialt.

Server det evt. som tilbehør til grillede pølser, kylling, eller fisk.

Foto: Sara B. Clausen.

Find mig også på Facebook lige her: https://www.facebook.com/pages/Saras-Madunivers/194466280689345

Ingen kommentarer:

Send en kommentar