onsdag den 17. juli 2013

Skønne grove morgengifler med yoghurt og boghvedegryn.

Foto: Sara B. Clausen.
Skønne gifler som kan bages relativt hurtigt. Hvor gerne jeg end ville koldhæve natten over med lille gærmængde osv. så må jeg bare se i øjnene at mit liv bare ikke altid er til brød bagt over flere dage og komplicerede processer - jeg gør det gerne når muligheden og planlægningen er til det- men til de dage der ikke er sådan, er det fedt med en god opskrift, som hurtigt bringer friskbagt brød på bordet til glæde for familien!


Foto: Sara B. Clausen.

Ingredienser 16 store gifler:

50 g. gær
1½ dl. græsk yoghurt eller lignende produkt
4½ dl. lunken vand
150 g. fuldkorns Ølandshvedemel
100 g. boghvedeflager
2 store spsk. Fiberhusk
350 g. Amo landhvedemel
2 tsk. salt
1½ spsk. honning
2 spsk. Ama flydende

Desuden: 1 æg til pensling samt boghvedeflager til drys.


Foto: Sara B. Clausen.



Foto: Sara B. Clausen.

Foto: Sara B. Clausen.
Bland yoghurt og vand og rør gæren ud i væsken. Tilsæt salt, honning og flydende Ama samt fuldkorns Ø-lands fuldkornshvedemel, boghvedeflager samt fiberhusk. Rør godt sammen.
Tilsæt  hvedemel lidt af gangen til dejen er til at arbejde med og ælt den godt igennem- evt. på et melet bord til sidst. Lad hæve i 1 time.

Deles herefter i to lige store klumper. Hver klump rulles ud til en cirkel som deles i 8 stykker og rulles fra den brede ende mod spidsen så giflen formes.

Lægges på plader med bagepapir og efterhæver i 30 min. Pensles med æg og drysses med boghvedeflager og bagest 15-20 min i ovnen ved 200 
grader.

Find mig også lige her på facebook: https://www.facebook.com/pages/Saras-Madunivers/194466280689345

2 kommentarer:

  1. Vidunderlig start på sådan en sommerdag.

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak - ja dejligt både med giflerne og sommerdagen :-)

      Slet