tirsdag den 26. marts 2013

Saras påsketærte med æble og abrikos.

Foto: Sara B. Clausen.
Fik lyst til at improvisere en lille påsketærte i dag og det blev til denne her. Synes den blev rigtig fin og velsmagende.


Foto: Sara B. Clausen.

Mørdej:
259 g. hvedemel
50 g. finthakkede valnødder el. hasselnødder.
½ tsk. tørrede vaniljekorn(urtekram)
3 spsk. rørsukker
1 knivspids salt
100 g. smør
1 æg
3 spsk. koldt vand

Fyld:
6 store æbler
175 g. tørrede abrikoser
1 dl vand
75 g. sukker
korn fra en vaniljestang rørt ud med lidt sukker.

Desuden :10 makroner, knuste.
1 sammenpisket æg til pensling.

Tilbehør: creme fraiche eller en kugle vaniljeis.


Foto: Sara B. Clausen.


Smuldr mel og smør sammen til det er helt arbejdet ind. Tilsæt sukker, salt, vanilje og de hakkede nødder og rør det sammen. Tilsæt ægget og 3 spsk. koldt vand og saml dejen til en smidig klump dej. Lad evt. hvile i 30 min i køleskab- men den kan også rulles ud med det samme mellem to stykker bagepapir.Del dejen i to, lad den ene(den til bunden) være lidt større. Rul dejen ud og beklæd en tærteform på 25 cm i diameter med den. Prik den med en gaffel og forbag den i 10 min. ved 200 grader. Kom evt bagepapir og ris i som fyld, for at undgå at siderne falder ned.

Rul den anden dejklump tyndt ud mellem to stykker bagepapir, marker en cirkel der passer med tærteformen (25 cm i diameter) og skær mønster ud i fri hån med en lille kniv. Jeg synes det er ok at der er lidt variation i det, så man kan se det er i fri hånd.

Lav fyldet af 6 skrællede æbler, skåret i mindre stykker. Abrikoser skåret i strimler. Kom dem i en gryde sammen med kornene fra en vaniljestang, sukker og ½ dl vand. Lad det koge rimelig godt ud. Spæd til med det sidste vand undervejs.Det tager ca. 20 min.

Knus makronerne og fyld dem i bunden af den forbagte tærtebund, udover at smage godt, suger det lidt væde fra frugtgrøden. Kom æble-/abrikosfyldet ovenpå og glat det. Pensl kanterne med lidt sammenpisket æg. Vend forsigtigt det låg du har skåret fra bagepapiret og oven på tærten. Klem det lidt sammen ude i kanten. pensl selve låget med lidt sammenpisket æg.

Bag 20 min. ved 200 grader. Server med fx. lidt cremefraiche.


Foto: Sara B. Clausen.
Find mig også på facebook, hvis du vil have lette opdateringer på mine opskrifter : https://www.facebook.com/pages/Saras-Madunivers/194466280689345

Ingen kommentarer:

Send en kommentar