mandag den 17. december 2012

Meyers honningkagehjerter.

Foto: Sara B. Clausen
I år fik jeg taget mig sammen til at bage honningkagehjerter efter Meyers opskrift. Det kræver en del tålmodighed, da man skal lave fordejen 4 uger før (gerne længere) den skal bruges. Herefter skal den stå ikke for lunt og på et tørt sted og modne. Fordelen er at smagen bliver dejlig og hjerterne bløde og svampede. Børnene har hjulpet med at pynte og spise :-)

Sara B. Clausen


Ca. 20 stk.

Fordej(laves 4 uger før):

500 g honning 
500 g hvedemel 

Honningkagedej: 


2 æggeblommer 
10 g potaske 
1 kg. honningkagedej 
5 g stødt kanel 
5 g stødt ingefær
5 g stødt nellike

Desuden 200 g mørk chokolade 
til overtræk

Sådan gør du:


Fordej: Ælt honning og hvedemel godt sammen i en skål, og kom det i en bøtte med låg på. 
Gem fordejen på et ikke for lunt sted, f.eks. i et køkkenskab i minimum 4 uger før du går videre med den. 

Honningkagedej:

Kom æggeblommerne i en skål, og rør potaske ud i dem, og sørg for, al der ikke er nogen klumper. Det er lidt sværere end det lyder da æggeblommerne hurtigt bliver lidt grynede i det, så pisk det hurtigt sammen.

Bland æggeblommerne i fordejen, tilsæt kanel, ingefær og nellike og ælt dejen godt sammen. Det er nemmest i en røremaskine men ellers må man bare ælte den seje dej med tålmodighed- den skal være godt gennemarbejdet.

Rul dejen ud på et melet bord, til den er ca. 4 mm tyk, og udstik hjerterne. Placer på en bageplade med bagepapir og bag i 8-10 minutter ved 180°. Mærk forsigtigt på hjerterne, om de er færdigbagte, de må ikke falde sammen.


Afkøl hjerterne på en bagerist. Honningkagehjerterne er muligvis stenhårde umiddelbart efter bagning, men en tur i køleskabet efter afkøling gør dem lækre og bløde. Pak hjerterne i en boks med et fugtigt klæde over, og lad dem stå i køleskabet i 3-4 dage. Tag honningkagehjerterne ud af køleskabet, og pensl dem med smeltet mørk chokolade.

Tip: pynt evt. med forskellig krymmel eller skriv navne på med hvid chokolade på den mørke. 

Foto: Sara B. Clausen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar