mandag den 19. november 2012

Langtidhævede boller med havregryn og honning.

Foto: Sara B. Clausen
Dejlige morgenboller, hvor dejen smides sammen om aftenen og hæver i køleskabet natten over. Sørg for at det er en skål der er plads nok i, til at dejen kan være der i dobbelt størrelse. jeg har hørt historier om folk der kommer ud til et køleskab hvor der er dej ud over det hele. Har aldrig selv prøvet det- tænker at der enten må være tale om for lille skål, for meget gær eller for varmt køleskab, hvis den slags sker :-)

Ingredienser:

4 spsk. creme fraiche
5 dl. knap lunkent vand.
25 g. gær
1 spsk. salt
1 spsk. flydende honning
200 g. havregrynn
400 g. mel

Kom gæren i skålen og tilsæt salt og honning. Lad det stå nogle min. til det begynder at blive flydende og boble lidt. Rør creme fraiche ud i den lunkne vand. Ælt herefter Hvedemelet ind i dejen. ca. 5 min. æltning. Lad dejen hæve i køleskabet til næste dag. Form ca. 14 boller.Pensles med enten vand eller lidt tynd kaffe (gør dem smukt gyldne) Tænd ovnen på 200 grader. Når den er varm sættes bollerne i og bages i ca. 25 min. de skal være gyldne og hule i lyden, når man banker dem i bunden.


Foto: Sara B. Clausen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar